Fëmijët e Diasporës lexojnë shqip

Ambasada e Shqipërisë në Hagë së bashku me Ambasadën e Kosovës dhe Dutch Albanian Foundation organizoi aktivitetin “Fëmijët e Diasporës vazhdojnë të flasin shqip”.

 

Fëmijët u ndanë në dy grupe, nga grupmosha 5-9 vjeç ku lexuan përralla si Maçoku me Çizme dhe gjëegjëza të ndryshme dhe nga grupmosha 10-15 vjeç ku lexuan përralla të moçme shqiptare.

 

Nga Mitrush Kuteli mësuam si jeta e mundi vdekjen dhe se si e “Bija e Henës dhe e Diellit - pika e qiejve që bie kudo, në male e fusha, mbi kryet e të liqve, për të mirën e të mirëve, për shpëtimin e njerëzve”- e shpëtoi trimin dhe e mundi kuçedrën.

 

Me ndihmën e dy mësueseve tona, Darinka Piqani dhe Albana Shala fëmijët e diasporës përmirësuan gjuhën shqipe.

 

Jemi shumë të lumtur që ky aktivitet edukues mblodhi së bashku familjet shqiptare në Holandë, në këtë prag festash.

Postal Address

Embasy of Albania
Hoge Nieuwstraat 22, 2514 EL The Hague ,
2518 BD The Hague

Tel / Fax

Tel. +31 70 427 2101
Fax. +31 70 427 2083
Nr. i emergjences : +31625275289

E-MAIL

embassy.hague@mfa.gov.al
embalba@xs4all.nl

OPENING TIMES

Monday to Friday
09:30 - 16:30