Articles

NJOFTIM MBI COVID-19

Albanian

Nё kuadёr tё masave të marra nga autoritetet për ndalimin e përhapjes se metejshme të COVID-19, i bёjmё thirrje tё gjithё shtetasve shqiptarё qё gjenden nё Holandë pёr turizёm apo shёrbim, si dhe shtetasve shqiptarë, tё cilët duhet tё kthehen nё Shqipёri nё njё kohё tё afёrt, tё mos humbasin kohё, por tё kthehen nё Shqipёri menjёherё pёr tё mos mbetur tё bllokuar ne territorin e shtetit holandez. 

Charity Concert for the Reconstruction of the National Museum House of Leaves

English

On February 28, 2020, the Embassy of the Republic of Albania in the Netherlands, in collaboration with the Embassy of Italy in the Netherlands and the Dutch-Albanian Foundation (SNAV), organized a fundraising concert to support the restoration of the National  Museum "House of Leaves". Fundraising from the Dutch-Albanian Foundation (SNAV) was aimed at reconstructing some of the damage the museum suffered from the strong earthquake that struck Albania on November 26, 2019. The charity concert was held at the Keizersgracht Church, Amsterdam.

 

Koncerti i Bamirësisë për Rindërtimin e Muzeut Kombëtar “Shtëpia e Gjetheve”

Albanian

Më 28 shkurt 2020, Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Holandë, në bashkëpunim me Ambasadën e Italisë në Holandë dhe Fondacionin Holandezo-Shqiptar (SNAV), organizuan koncertin e bamiresise për mbledhjen e fondeve për të mbështetur restaurimin e Muzeut Kombetar "Shtëpia me gjethe". Mbledhja e fondeve nga Fondacionin Holandezo-Shqiptar (SNAV) u bë me qëllim rikonstruktimin e disa prej dëmtimeve që ka pësuar muzeu nga tërmeti i fortë që goditi Shqipërinë në 26 nëntor 2019. Koncerti i bamirësisë u mbajt në mjediset e Kishës Keizersgracht, në Amsterdam.

Ofrimi i sherbimeve online te One Stop Shop te portalit e-Albania, qe nga data 01.01.2020

Albanian

Duke filluar qe nga data 1 Janar 2020, ne zbatim te Urdhrit te Kryeministrit nr. 158, date 25.11.2019  “Për marrjen e masave dhe rregullimin e dispozitave ligjore për aplikimin e shërbimeve vetëm on-line nga data 1.1.2020”, te gjitha sherbimet nga One Stop Shop i portalit e-Albania ne kuader te aplikimeve per sherbime konsullore nga qytetaret shqiptare me qendrim ne Holande, do te ofrohen nga Ambasada e RSh ne Hage.

Ambasadorja e Shqipërisë ne Mbreterine e Vendeve te Uleta, Zj. Adia Sakiqi, merr pjesë në eventin qe shenon fillimin e 75 vjetorit të clirimit të Holandës

Albanian

Të Premten, më 13 Shtator, Ambasadorja e Shqipërisë në Mbretërinë e Vendeve te Uleta, Shkëlqesia e Saj Znj. Sakiqi, mori pjesë në eventin që festonte fillimin e 75-vjetorit të clirimit të Holandës, në qytetin e Maastricht.
Provinca e Limburgut, së bashku me Komunën Eijsden-Margraten dhe Maastricht organizuan këtë ngjarje për të përkujtuar viktimat e luftës, si dhe për të festuar 75 vjetorin e clirimit te Luftes se Dyte Boterore.

Ambassador of Albania, Mrs. Adia Sakiqi attends the event celebrating the start of the 75th Anniversary of the Liberation of the Netherlands

English

Friday, on the 13th of September, the Ambassador of Albania to the Kingdom of the Netherlands, Her Excellency Mrs. Sakiqi, attended the event celebrating the start of the 75th Anniversary of the Liberation of the Netherlands, in Maastricht.
The province of Limburg, together with the Municipality of Eijsden-Margraten and Maastricht organized this event in order to commemorate the war victims, as well as to celebrate 75 years of freedom.

Bilateral meeting between Acting Minister Mr. Cakaj, and the Minister of Foreign Affairs of Poland, Mr. Czaputowicz

Albanian

During his official visit to Warsaw on September 9, 2019, Acting Minister, Mr. Gent Cakaj, held a bilateral meeting with the Minister of Foreign Affairs of Poland, Jacek Czaputowicz.

Takim dypalesh ndermjet Ministrit ne Detyre Z. Cakaj dhe Ministrit te Jashtem te Polonise, Z. Czaputowicz

Albanian

Gjatë vizitës zyrtare në Varshavë ne date 9 shtator 2019, Ministri ne Detyre, Z. Gent Cakaj zhvilloi një takim dypalësh me Ministrin e Jashtëm të Polonisë, Jacek Czaputowicz.

Tour Interaktiv: Nga regjimi totalitar drejt Demokracise

Albanian

Diten e premte, date 13 shtator, Komiteti Holandez i Helsinkit organizon nje event mbi te kaluaren e regjimit komunist ne Shqiperi dhe tranzicionit ne demokraci, me ane te tour-eve interaktive ne Muzeun Gevangenpoort.
Ju ftojme te merrni pjese, nepermjet regjistrimit si me poshte:
https://nachtvandedictatuur.nl/locaties/the-hague-english-program/?fbcli...

Interactive Tour: From Dictatorship to Democracy

English

Friday, on the 13th of September,the Netherlands Helsinki Committee organizes an event dedicated to the past communist regime in Albania and its transition to democracy, through interactive tours atGevangenpoort Museum.

We invite you to participate, by finding the registration details as below:
https://nachtvandedictatuur.nl/locaties/the-hague-english-program/?fbcli...

Pages

Postal Address

Embasy of Albania
Hoge Nieuwstraat 22, 2514 EL The Hague ,
2518 BD The Hague

Tel / Fax

Tel. +31 70 427 2101
Fax. +31 70 427 2083
Nr. i emergjences : +31625275289

E-MAIL

embassy.hague@mfa.gov.al
embalba@xs4all.nl

OPENING TIMES

Monday to Friday
09:30 - 16:30