Articles

Asambleja e 19te e Shteteve Pale te Gjykates Nderkombetare Penale

Albanian

Me 14-16 dhjetor 2020, Ambasada e RSH ne Hage merr pjese ne punimet e sesionit te nentembedhjete te Asamblese se Shteteve Pale te Gjykates Nderkombetare Penale (GJNP). Si shtet pale, Shqiperia i mbështet reformat e ndërmarra nga Gjykata për të rritur efikasitetin, forcuar me tej luftën ndaj krimeve ndërkombëtare dhe për të ofruar mbrojtje të plotë dhe drejtësi për viktimat.

The 25th Conference of States Parties to the Organization for Prohibition of Chemical Weapons (OPCW)

English

On November 30 and December 1, the diplomatic mission of the Republic of Albania in the Netherlands participated in the 25th session of the Conference of the States Parties in the Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW). During the proceedings of the Conference, the budget of the organization for 2021 was approved, among other items.

Despite COVID-19 restrictions this year, Albania remains committed to strengthening the universality of the  destruction of chemical weapons worldwide #CSP25

Konferenca e 25-te e Shteteve Pale te Organizatës për Ndalimin e Armëve Kimike (OPCW)

Albanian

Me 30 nentor dhe 1 dhjetor, perfaqesia diplomatike e Republikes se Shqipërise ne Holande mori pjese në sesionin e 25-të të Konferencës së Shteteve Palë në Organizatën për Ndalimin e Armëve Kimike (OPCW). Gjate punimeve te Konferences, u miratua nder te tjera buxheti i organizates per vitin 2021.

 

Pavarësisht nga kufizimet e COVID-19 kete vit, Shqipëria mbetet e përkushtuar për të forcuar universalitetin e ndalimit dhe shkatërrimit të armëve kimike në botë #CSP25

29 nentor 2020 - Dita e Clirimit te RSH

Albanian

Këtë 29 nëntor, në Ditën e Çlirimit të Shqipërisë kujtojmë gjithë ata djem e vajza, burra e gra që dhanë jetën për lirinë e Shqipërisë.

 

Lavdi e përjetshme dhe përulje përpara kujtimit të tyre!

50 years of diplomatic relations between the Republic of Albania and the Kingdom of the Netherlands

English

50 years ago, on November 18, 1970, diplomatic relations were established between the Republic of Albania and The Kingdom of The Netherlands. On such a date it is worth making a retrospective of the event, to understand how this important diplomatic process in the relations between the two countries was finalized.

50 vjet marredhenie diplomatike mes Republikes se Shqiperise dhe Mbreterise se Vendeve te Uleta

Albanian

50 vite me pare, 18 nentor 1970, u vendosen marredheniet diplomatike midis Shqiperise dhe Holandes. Ne te tille date vlen te bejme nje retrospektive te ngjarjes, per te kuptuar sesi u arrit te finalizohet ky proces diplomatik i rendesishem ne marredheniet ndermjet dy vendeve.

 

NJOFTIM

Albanian

Duke filluar qe nga data 17 mars 2020, Holanda ka ndaluar te gjitha udhëtimet drejt dhe jashte vendit,

qe nuk jane absolutisht thelbësore.

 

Per shtetasit shqiptare te cilet ndodhen aktualisht ne Holande dhe që nuk mund të largohen nga Zona e Schengenit

për shkak të situatës COVID-19, para skadimit të vizave të tyre ose lejeve të qëndrimit,

ose skadimit të një qëndrimi 90-ditor dhe pa mënyra të tjera kthimi, rekomandohet që shtetasit shqiptare

NOTIFICATION ON TRAVEL RESTRICTIONS - NETHERLANDS

English

Since 18 March 2020, and for the duration of at least three weeks (until April 6th) the Ministry of Foreign Affairs of the Netherlands advises against all non-essential travel worldwide.

NOTIFICATION ON TRAVEL RESTRICTIONS - NETHERLANDS

Albanian

Since 18 March 2020, and for the duration of at least three weeks (until April 6th) the Ministry of Foreign Affairs of the Netherlands advises against all non-essential travel worldwide.

NUMRI I EMERGJENCËS

Albanian

Njoftojmë që për raste emergjence, shtetasit shqiptarë që ndodhen në Holandë mund të kontaktojnë më Ambasadën e RSH në çfarëdolloj kohe jashtë orarit zyrtar, në numrin e kontaktit vijues:
+31625275289

Pages

Postal Address

Embasy of Albania
Hoge Nieuwstraat 22, 2514 EL The Hague ,
2518 BD The Hague

Tel / Fax

Tel. +31 70 427 2101
Fax. +31 70 427 2083
Nr. i emergjences : +31625275289

E-MAIL

embassy.hague@mfa.gov.al
embalba@xs4all.nl

OPENING TIMES

Monday to Friday
09:30 - 16:30