Articles

Seria nr 1 i emisionit promovues 'Wie is De Mol?' ('Cili eshte i infiltruari?') 2022, xhiruar ne Shqiperi

Albanian

Ju ftojmë të ndiqni më poshtë episodin e parë të emisionit të famshëm promovues holandez 'Wie is de Mol?', shoqëruar me titra në anglisht.

 
Sezoni i 22-të i emisionit "Wie is De Mol?" është xhiruar tërësisht në peizazhet e bukura të Shqipërisë.

Episodi i plotë mund të ndiqet në:
https://www.youtube.com/watch?v=VmOZBgio6Q0&feature=youtu.be

Episode 1 of Wie is De Mol? 2022, shot in Albania

English

We invite everyone to check out below the first episode of 'Wie is de Mol?', with English subtitles. 

The 22nd season of "Wie is De Mol?' is shot entirely in Albania.

 

The full episode can be accessed at:

 

https://www.youtube.com/watch?v=VmOZBgio6Q0&feature=youtu.be 

Albania is the destination of Wie is de Mol? 2022

English

Albania has been selected as the destination for the shooting of 12 series of season 22 for 2022 of the most watched TV show in the Netherlands, Wie is de Mol? (Who is the mole?).
In the show with an audience of over 4 million viewers, 11 competitors, Dutch VIP characters came to Albania and shot the games with challenges and adventures, in the most beautiful and impressive places of Albania.

Shqipëria destinacion i emisionit holandez “Wie is de Mol?” 2022

Albanian

Shqipëria është përzgjedhur si destinacion për xhirimet e 12 serive të sezonit 22 për vitin 2022 të emisionit televiziv më të shikuar në Holandë, Wie is de Mol? (Cili është i infiltruari?).
Në emisionin me audiencë prej mbi 4 milionë shikuesish, 11 konkurrentë, personazhe VIP holandezë erdhën në Shqipëri dhe xhiruan lojrat me sfida dhe aventura, në vendet më të bukura dhe mbresëlënëse të Shqipërisë. 
https://www.youtube.com/watch?v=VS0HuPoWB1o

Ministrja për Punët e Jashtme të RSH znj. Olta Xhaçka takon Drejtoreshën e Përgjithshme të UNESCO: Shqipëria mbështet reformat e ndërmarra nga kjo organizatë

Albanian

Në kuadër të pjesëmarrjes në Sesionin e 41-të të Konferencës së Përgjithshme të UNESCO-s, Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Olta Xhaçka, zhvilloi një takim me Drejtoreshën e Përgjithshme të UNESCO-s, Audrey Azoulay. 
Në këtë takim u shkëmbyen mendime mbi nevojën e një reforme të thellë institucionale të UNESCO-s, për një organizatë më të fortë, efiçente dhe moderne dhe vlerësim të rolit dhe kontributit Drejtoreshës Azoulay, në këtë kuadër. 

The Minister for Europe and Foreign Affairs of the Republic of Albania, H.E.Ms. Olta Xhaҁka announces that Albania takes over the one-year Presidency of the Adriatic-Ionian Initiative (EUSAIR)

English

The Minister for Europe and Foreign Affairs of the Republic of Albania, H.E.Ms.. Olta Xhaҁka announced today that starting from May 14, 2021, Albania takes over the one-year Presidency of the Adriatic-Ionian Initiative (EUSAIR), after the successful Chairmanship of the OSCE and the Organization for the Black Sea Economic Union.

Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme të Republikës së Shqipërisë, Sh.S.Znj. Olta Xhaҁka njofton se Shqipëria merr Presidencën njëvjeçare të Nismës Adriatiko – Joniane (EUSAIR)

Albanian

Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme të Republikës së Shqipërisë, Sh.S.Znj. Olta Xhaҁka njoftoi se duke filluar nga 14 maj 2021, Shqipëria merr Presidencën njëvjeçare të Nismës Adriatiko – Joniane (EUSAIR), pas drejtimit me sukses të OSBE dhe Organizatës për Bashkëpunimin Ekonomik të Detit të Zi.

Ambasadorja e Shqipërisë mban Presidencën e Grupit të Ambasadoreve Gra në Holandë (2020-2021)

Albanian

Presidentja e Grupit të Ambasadoreve Gra në Holandë, Ambasadorja e Republikës së Shqipërisë znj. Adia Sakiqi ka zhvilluar një sërë takimesh gjatë vitit 2021 ndërmjet grupit të ambasadoreve gra dhe politikanëve dhe ekspertëve të ndryshem holandezë.
Grupi i Ambasadorëve Gra në Holandë është një grup aktiv prej 41 ambasadoreve gra të akredituar në Holandë dhe Belgjikë, të cilat zhvillojnë takime periodike me aktorët politikë dhe nëpunësit civilë holandezë për të diskutuar tema me interes të përbashkët.

Ambassador of Albania serves as President of the Women Ambassadors Group to The Netherlands (2020-2021)

English

The Ambassador of the Republic of Albania, Mrs. Adia Sakiqi who serves as President of the Group of Women Ambassadors to the Netherlands,  has held a series of virtual meetings during 2021 between the group of women ambassadors and various Dutch politicians and experts.
The Women Ambassadors Group to the Netherlands is an active group of 41 women ambassadors accredited in the Netherlands and Belgium, who network and periodically meet with Dutch political stakeholders and civil servants in order to discuss topics of mutual interest. 

Nineteenth Assembly of State Parties to the Rome Statute - International Criminal Court

English

On December 14-16, 2020, the Embassy of the Republic of Albania in The Hague participates in the proceedings of the nineteenth session of the Assembly of States Parties to the Rome Statute of the International Criminal Court (ICC). As a State Party, the Republic of Albania supports the reforms undertaken by the Court, in order to enhance efficiency, further the fight against international crimes, and offer full protection and justice to the victims.

Pages

Postal Address

Embasy of Albania
Hoge Nieuwstraat 22, 2514 EL The Hague ,
2518 BD The Hague

Tel / Fax

Tel. +31 70 427 2101
Fax. +31 70 427 2083
Nr. i emergjences : +31625275289

E-MAIL

embassy.hague@mfa.gov.al
embalba@xs4all.nl

OPENING TIMES

Monday to Friday
09:30 - 16:30