Vendosja e marrëdhënieve diplomatike me Shtetet e Bashkuara të Amerikës, 28 korrik 1922

28 korrik 1922 shënon një moment vendimtar për diplomacinë shqiptare pasi daton vendosjen e marrëdhënieve diplomatike me Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
Shqipëria është gjithmonë mirënjohëse për partneritetin me ShBA dhe mbështetjes së vazhdueshme në momente kulminante të popullit tonë.
Ne mbetemi të përkushtuar që të rrisim bashkëpunimin ndërmjet dy vendeve tona në nivelet më të larta, bazuar në Deklaratën e Partneritetit Strategjik të nënshkruar në vitin 2015, që përbën gurin e themelit të bashkëpunimit dhe bashkërendimit strategjik Shqipëri-SHBA dhe fokusohet në partneritetin mes dy vendeve në tre plane: partneritet për çështjet globale; partneritet për çështjet rajonale dhe partneritet për agjendën dypalëshe – dialogu politik, siguria, forcimi i shtetit të së drejtës në Shqipëri, zhvillimi ekonomik, siguria energjetike dhe shkëmbimet arsimore-kulturore.

Adresa

Ambasada ne Uashington
2100 S Street, NW
Washington DC 20008

Tel / Fax

Tel.: +1-202-223 4942
Fax: +1-202-628 7342
Nr e emergjences: +1 347 241 4434
+ 1 202 758 9526;

E-MAIL

embassy.washington@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 15:00