Ri-hapet pas rikonstruksionit Ambasada e R.Sh. ne Uashington

një ceremoni veçantë organizuar Uashington me 17 prill 2015, çeli dyert pas rikonstruksionit total, Ambasada e Republikës Shqipërisë Shtetet e Bashkuara Amerikës. Pas një periudhe disa vjeçare merr fund përfaqësimi i munguar dhe jo i denjë i Shqipërisë Uashington, duke çelur kështu një periudhë re përfaqësimit dinjitoz dhe aktiv SHBA. ceremoninë e inaugurimit ishin ftuar përfaqësues larte Departamentit Amerikan Shtetit, Ambasadorët kryesor akredituar Uashington, përfaqësues institucioneve kryesorë, diasporës shqiptare, komunitetit biznesit Amerikë dhe përfaqësues medias.
Falë rikonstruksionit plotë, Ambasada e Republikës Shqipërisë, (pronë e Shtetit shqiptar) do ofrojë ambiente dhe shërbime moderne pune për stafin tonë diplomatik por edhe për gjithë qytetarët shqiptarë dhe huaj do përfitojnë shërbimet e kësaj Ambasade. Angazhimet e Qeverisë shqiptare për një përfaqësimin dinjitoz Shqipërisë botë do vijojë me nisma tjera rritën cilësinë e shërbimit dhe përfaqësimit.
fjalën e tij ceremoninë e inaugurimit Ministri i Punëve Jashtme Z. Ditmir Bushati u shpreh se: Përmirësimi i kushteve përfaqësimit Uashington është një shenje e qartë përgjegjësie si dhe një dëshmi konkrete e angazhimit tonë ndaj aleatit strategjik
 
Foto nga ceremonia:
 
               
 

         

Adresa

Ambasada ne Uashington
2100 S Street, NW
Washington DC 20008

Tel / Fax

Tel.: +1-202-223 4942
Fax: +1-202-628 7342
Nr e emergjences: +1 347 241 4434
+ 1 202 758 9526;

E-MAIL

embassy.washington@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 15:00