Paraqitja e letrave kredenciale

Ambasadorja e Republikës Shqipërise Floreta Faber bëri dorëzimin e Letrave Kredenciale pranë Presidentit Shteteve Bashkuara Amerikës, z. Barak Obama me daten 18 maj 2015.

mesazhin e Ambasadores Faber drejtuar Presidentit Obama theksohej shprehja e mirënjohjes për mbështetjen dhe kontributin e vazhdueshëm ShBA mbështetje reformave integruese vend, forcimit institucioneve demokratike dhe organeve ligjzbatuese. Gjithashtu, mesazh nënvizohej se nënshkrimi i Dokumentit Partneritetit Strategjik është tregues i partneritetit ngushtë midis dy vendeve dhe një hap i rëndësishëm drejt thellimit mëtejshëm bashkëpunimit interes dy vendeve tona.

përgjigje këtij mesazhi, Presidenti Obama nënvizoi se “Shqipëria dhe ShBA kanë ruajtur angazhimin e përbashkët për promovuar demokracinë, drejtat e njeriut, paqen dhe prosperitetin. Shqipëria dhe ShBA kanë ngritur një aleancë fortë”. mesazh vlerësohet kontributi i Shqipërisë si aleate e NATO-s për stabilitetin global, si dhe kontributi ynë si vend anëtar i Koalicionit Global Kundër ISIL.

mesazh, Presidenti Obama thekson angazhimin e ShBA për mbështetur integrimin e plotë Shqipërisë BE, duke vënë dukje vazhdimin e përkushtimit dhe punës madhe qeverisë për zbatuar reformat e nevojshme për anëtarësimin BE.

Adresa

Ambasada ne Uashington
2100 S Street, NW
Washington DC 20008

Tel / Fax

Tel.: +1-202-223 4942
Fax: +1-202-628 7342
Nr e emergjences: +1 347 241 4434
+ 1 202 758 9526;

E-MAIL

embassy.washington@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 15:00