Nenshkruhet marrëveshja ndërmjet SHBA-ve dhe Shqipërisë në fushën e Arsimit

Gjatë javës së UNGA74 u nënshkra Marrëveshja ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Shteteve të Bashkuar në fushën e arsimit. Marrvëshja u nënshkrua nga Nd/Sekretarja e Shtetit për Edukimin znj. Marie Royce dhe Ministri Cakaj. Ky dokument u konsiderua si një gurë kilometrik i marrëdhënieve ndërmjet dy vendeve në këtë fushë. Marrëveshja parashikon një kontribut substantial të Qeverisë Shqiptare që nëpërmjet programit të shkëmbimit Fulbright të rrisë numrin e studentëve dhe të rinjve shqiptar për të studiuar në Universitetet më të mira amerikane të cilët do të sjellin këtë eksperiencë në Shqiperi.

Adresa

Ambasada ne Uashington
2100 S Street, NW
Washington DC 20008

Tel / Fax

Tel.: +1-202-223 4942
Fax: +1-202-628 7342
Nr e emergjences: +1 347 241 4434
+ 1 202 758 9526;

E-MAIL

embassy.washington@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 15:00