Komuniteti shqiptar në SHBA feston Ditën e Flamurit

Me rastin e festave nëntorit, Komunieteti shqiptar Shtetet e Bashkuara Amerikës organizoi një sërë eventesh për përkujtuar 103 vjetorin e shpalljes Pavarsisë Shqipërisë. Ambasada e Shqipërisë mori pjesë disa prej këtyre veprimtarive, ku ajo u përfaqësua nga Ambasadorja e RSH Uashington, znj. Floreta Faber, si dhe nga diplomatë tjerë Ambasadës. Ambasadorja Faber dërgoi gjithashtu letra urimi për komunitetet e tjera SHBA veprimtaritë e cilave Ambasada nuk mundi përfaqësohej.

Komunietit shqiptar i Uashingtonit ishte i pari hapi festimet, me një aktivitet cilin ishin ftuar merrnin pjesë dhe diplomatët shqiptarë akredituar SHBA, ish Ambasadorë amerikanë Shqipëri, si dhe përfaqësues Departamentit Shtetit. fjalën e saj përshëndetëse këtë aktivitet, Ambasadorja Faber vlerësoi rolin e diasporës sa i përket thellimit marrëdhënieve dypalëshe dhe bashkëpunimit mes Shqipërisë dhe SHBA-së dhe nënvizoi dhe një herë rëndësinë ka Diaspora për qeverinë shaiptare. Ajo i falënderoi pranishmit për vullnetin e dëshmuar për bashkëpunim me ambasadën dhe shprehu bindjen se ky bashkëpunim do thellohet ardhmen, duke u konkretizuar me veprimtari reja.

Ambasadorja Faber mori pjesë gjithashtu dhe veprimtaritë festive organizuara me rastin e Ditës Pavarsisë nga komunitetet shqiptare Uotërberit (Konektikat), Stamfordit (Konektikat) dhe Nju Jorkut. Gjatë pjesëmarrjes këto aktivitete, Ambasadorja ritheksoi rëndësinë ka Diaspora për një vend si Shqipëria, si dhe vlerësoi bashkëpunimin e deritanishëm me komunitetin e këtyre vendeve. Ajo shprehu bindjen se komuniteit shqiptar është ambasadori i mirë i Shqipërisë dhe I gjitha vlerave ajo mishëron.

Ambasada u përfasqësua nëpërmjet diplomatëve akredituar Uashington dhe aktivitetin e organizuar nga komuniteti i Filadelias, si dhe veprimtarinë e organizatës Vatra.
pamundësi për marrë pjesë fizikisht gjitha veprimtaritë e organizuara me rastin e Ditës Flamurit, Ambasada e RSH SHBA ka pasqyruar faqen e saj Facebook-ut aktivitetet e komuniteteve Miçiganit, Ilinoisit, Ohajos, Masaçusetsit, Teksasit, Foridës, Nju Jorkut, Nju Xhersit, etj.
 

Adresa

Ambasada ne Uashington
2100 S Street, NW
Washington DC 20008

Tel / Fax

Tel.: +1-202-223 4942
Fax: +1-202-628 7342
Nr e emergjences: +1 347 241 4434
+ 1 202 758 9526;

E-MAIL

embassy.washington@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 15:00