Articles

Udhetimi i Botes permes Ambasadave

Albanian

Bukuri natyrore, kulturë, histori, valle, ushqim, mikëpritje dhe buzëqeshje. Kështu i pritëm të shtunën mijëra vizitorë uashingtonas që vizituan Ambasadën tonë, e cila hapi dyert në kuadër të veprimtarisë vjetore “Around the World Embassy Tour”.
Muzika i ndolli, ushqimi i kenaqi, historia i intrigoi dhe bukuritë natyrore I bindën shumë prej tyre ta rendisin Shqipërinë ndër destinacionet për t’u vizituar.

Pjesemarrja e Ambasades se Shqiperise ne Washington D.C ne veprimtarine Around the World Embassy Tour

Albanian

Ambasada e Shqipërisë në Uashington DC do të marrë pjesë për herë të dytë në veprimtarinë vjetore Around the World Embassy Tour. 

Takim me Sekretarin e pergjithshem te NATO-s, Z. Jens Stoltenberg

Albanian

Në kuadër të vizitës së Uashington DC, Ministri Bushati zhvilloi sot një takim me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s, z. Jens Stoltenberg. Takimi u fokusua në bashkëpunimin e Shqipërisë me Aleancën e Atlantikut të Veriut në lidhje me çështjet e sigurisë.

Prezantimi i Platformes SHKO

Albanian

Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Uashington DC organizoi një mbrëmje takimi me komunitetin shqiptar me banim në DC, Merilend dhe Virxhinia, gjatë të cilës prezantoi platformën e shërbimeve konsullore online SHKO.

Prezantimi i Platformes SHKO

Albanian

Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Uashington DC organizoi një mbrëmje takimi me komunitetin shqiptar me banim në DC, Merilend dhe Virxhinia, gjatë të cilës prezantoi platformën e shërbimeve konsullore online SHKO.

Ministri Ditmir Bushati në vizitë në Uashington D.C.

Albanian

Në datat 28 nëntor – 1 dhjetor 2017, Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme zhvilloi vizitë pune në Uashington D.C gjatë së cilës mori pjesë, së bashku me homologë të vendeve të Ballkanit Perëndimor, në një konferencë mbi bashkëpunimin rajonal dhe sigurinë të organizuar në kuadër të Nismës Future Europe të Këshillit të Atlantikut.

Njoftim

Albanian

Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Uashington DC njofton të gjithë shtetasit shqiptarë me banim në SHBA se duke nisur nga dita e sotme e deri në fund të muajit shtator 2017, të gjitha shërbimet konsullore do të kryhen nga Zyra konsullore e RSH në Nju Jork.
Gjatë aplikimeve online në platformën SHKO, ju lutemi tregoni kujdes dhe zgjidhni “Zyrën konsullore të Nju Jorkut”.

Vizitë e Ministrit Bushati në Uashington DC

Albanian

Gjatë vizitës së fundit në Uashington DC, në datat 19-20 prill 2017, Ministri Bushati zhvilloi takime me Zëvendës-Këshilltaren e Presidentit Trump për Sigurinë Kombëtare, K.T. McFarland,  me Nënsekretarin e Shtetit Thomas Shannon, si dhe me Nën-Sekretaren e Politikave të Mbrojtjes, Theresa Whelan.
Gjatë takimit me znj. McFarland palët biseduan mbi konsolidimin e partneritetit strategjik SHBA - Shqipëri, sidomos në fushat me interes afatgjatë për sigurinë dhe mirëqenien e të dyja vendeve. 

Ministri Bushati zhvillon vizitë pune në Uashington DC

Albanian

Në datat 20 – 22 mars 2017, Ministri i Punëve të Jashtme Ditmir Bushati zhvilloi një vizitë dy-ditore në Uashington D.C., në kuadër të takimit të Koalicionit anti-ISIS, i organizuar nga Sekretari amerikan i Shtetit Rex Tillerson.
 
Në këtë kontekst, Ministri Bushati zhvilloi takime me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s, si edhe anëtarë të Dhomës së Përfaqësuesve dhe Senatit.

Prezantohet platforma SHKO

Albanian

Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Uashington DC organizoi një mbrëmje takimi me komunitetin shqiptar me banim në DC, Merilend dhe Virxhinia, gjatë të cilës prezantoi platformën e shërbimeve konsullore online SHKO.

Pages

Adresa

Ambasada ne Uashington
2100 S Street, NW
Washington DC 20008

Tel / Fax

Tel.: +1-202-223 4942
Fax: +1-202-628 7342

E-MAIL

embassy.washington@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 15:00