Articles

Takim me Ministrin per Europen dhe Puneve te jashtme Z. Ditmir Bushati

Albanian

Me rastin e vixites se Mistrit  per Europen dhe Puneve te Jashtme Z. Ditmir Bushati, Ambasadorja, Zj. Floreta Faber zhvilloi ne nder te tij nje pritje me zyrtar Amerikan, Diplomat dhe ish- Diplomat qe kane sherbyer ne Shqiperi. Mnremja ofroi nje atmosfere shkembimesh, takim me miq, bashkepunetor dhe zyrtar, eksperte qe mbulojne Shqiperine ne Departamentet e tyre respektive.

Takim me Drejtorin e Europes dhe Juglindore te Departamentit te Tregtise te SHBA-ve

Albanian

Ambasadorja Floreta Luli Faber, zhvilloi je takim me Drejtorin e Ri te Europes Qendrore dhe Juglindore te Departamentit te Tregtiste SHBA- ve, Michael Rogers. Ambasadorja shprehu vleresimin per bashkepunimin me kete Departament dhe theksoi nevojen per rritje per bashkepunim ekonomik ndermjet dy vendeve.

Ekspozite me vepra te artisteve Shqipetare ne Banken Boterore

Albanian

Ne ambjetentet e Bankes Boterore ne Washington D.C, u perurua ekspozita me vepra te piktoreve te njohur Shqipetar Gazment Leka, Ardian Isufi, Aedian Kapo, Eros Dibra dhe Idlir Koka. Aktiviteti u organizua fale mbeshtetjes se Drejtorit Ekzekutiv te Bankes Boterore per Shqiperine, Greqine, Italine, Z. Patrizio Pagano, Keshilltares se tij Zj. Greta Minxhozi dhe Koleksionistit te njohur tr Shqiperise z. Perparim Kalo.

Transformimi i te ardhmes se grave.

Albanian

Ambasadorja Floreta Luli Faber mori pjese ne aktivitetin  " Transformimi i te ardhmes se grave", organizuar nga OpenGovHub dhe fondacioni Kade Spate. Ambasadorja ne pershendetjen e saj vuri ne paj rolin e grave dhe vajzave ne shoqerine Shqipetare, ndryshimet e medha qe kane ndoshur ne rritjen e perfaqesimit te grave ne te gjithat fushat e jetes e ne menyre te vecante rritjen e perfaqesimit te grave ne politike dhe vendimarrje.

 

 

Ministeriali per Avancimin e Lirise Fetare

Albanian

Sekretari i Shtetit Mike Pompeo, organizoi nje pritje per Minesterialin e Avancimit te Lirise, ku morri pjese dhe Ministri per Europe dhe Punet e Jshtme Z. Ditmir Bushati. Nepergatitjet per Ministerialin, Ambasadirja, Z. Floreta Faber, priti ne takim Keshilltarin Special per Pakicat Fetare ne DASH, Kinx Thames.
Ambasadorja Faber, vuri ne dukje se ky forum do te jet nje mundesi shume e mire per prezantimin e perspektives dhe modelit unik Shqipetar ne aspektin e respektimit, mbrojtjes dhe harmonise fetare.

Pritje per 242 Vjetorin e Pavarsise se Shteteve te Bashkuara te Amerikes

Albanian

Sekretari i Pergjithshem i Shtetit Mike Pompeo organizoi nje pritje per trupin Diplomatik me rastin e 242 vjetorit te Pavarsise se Shteteve te Bashkuara te Amerikes. Ambasadorja e Shqiperise, Zj. Floreta Faber, pati nederin te ishte ojesetare e kesaj mbremje dhe pati nderin te bisedinte me sekretarin Pompeo rreth ecurise pozitive teShqiperise drejt procesit te integrimit europian, reformave te thella ne vend te mbeshtetura vecanerisht nga SHBA su dhe partnerittin e ngushte qe karakterizon dy vendet.

 

 

Konferenca Boterore e Gazit

Albanian

Ministri i Infrastruktures z. Damian GJiknuri i shoqeruar nga Ambasadorja e Republikes she Shqiperise, Zj. Floreta Faber, mori pjese ne Konferencen Boterore te Gzit qe zhvillohet Washington D.C. Shqiperia mori pjese per here te pare ne kete Konference ne nje nga aktivitetet me te medha te industrise, si nje vend qe tashme ka hyre ne harten boterore fale korridorit Jugor te Gazit.

Darke e organizuar nga Presidenti Trump ne Dhomen e Darkave shteterore te Shtepise se Bardhe

Albanian

Ambasadorja Zj. Floreta Faber pati nederin te ishte e ftuar ne Darken e Iftarit te shtruar nga Presidenti Trump ne Dhomen e Darkave te Shtepise se Bardhe. Prania e Presidentit,diskutimet teper imteresante dhe interesi i tij per secilin nga vendet perkatese , jane nje tregues i forte i lidhjeve dhe mardhenieve te forta mes popujve perkates.

Takm me nje grup studentesh nga Kolegji Wheaton ne qytetin e Chicagos

Albanian

Nje grup studentesh nga Kolegji Wheaton ne qytetin Chicagos, zhvilluan nje tkim me Ambasadoren, Znj. Floreta Luli- Faber. Si pjese e nje kursi veror intensiv mbi Politiken dhe Qeverisjen Amerikan, studentet vizituan Washington D.C. per te realizuar nje numer takimesh ne Senatin dhe Kongresin Amerikan, per tu njohur me mire me menyren e funksionimit te ketyre instituioneve.

Takim me themeluesen e Shoqates Shqipetare te Grave dhe Vajzave

Albanian

Ambasadorja Znj. Floreta Luli- Faber zhvilloi nje takim me themeluesen e Shoqates Shqipetare te Grave dhe Vajzave( Association of Albanian Girls and Woman ( AAGW), anti- trafic) dhe Znj. Teuta Bucaj, mbeshtetese e AAGW, Drejtore e Burimeve Njerezore ne SHBA per UNHCR. Ambasadorja shprehu mirenjohjen per perkushtimin dhe angazhimin e AAGW ne Shqiperi.

Pages

Adresa

Ambasada ne Uashington
2100 S Street, NW
Washington DC 20008

Tel / Fax

Tel.: +1-202-223 4942
Fax: +1-202-628 7342
Nr e emergjences: +1 347 241 4434
+ 1 202 758 9526;

E-MAIL

embassy.washington@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 15:00