Articles

Pjesëmarrja e Ministrit në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj në Takimin e Ministrave të Jashtëm të Koalicionit Global për Shkatërrimin e ISIS

Albanian

Ministri në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj mori pjesë në Takimin e Ministrave të Jashtëm të Koalicionit Global për Shkatërrimin e ISIS, organizuar nga Departamenti Amerikan i Shtetit, në Uashington.

Samiti i Dytë i Diasporës

Albanian

Ju njoftojmë se në datat 28 shkurt deri në 2 mars 2019 do të zhvillohet në Shqipëri Samiti i Dytë i Diasporës.
Ky aktivitet do të zhvillohet nën kujdesin e veçantë të Kryeministrit Edi Rama në bashkëpunim me Ministrin e Shtetit për Diasporën.
Qëllimi i Samitit është vlerësimi i të gjitha aktiviteteve dhe angazhimeve të ndërmarra gjatë punimeve të Samitit të Parë të Diasporës, si dhe të krijojë disa struktura të reja që do të koordinojnë dhe ndjekin në vijimësi realizimin e çështjeve që do të ngrihen në Samitin e Dytë.

Një Ditë Shqiptare në Uashington DC

Albanian

Në kuadër të Festës Kombëtarë, për të dytin vit rradhazi, Ambasada zhvilloi aktivitetin “Ditë Shqiptare në Uashington DC”, me një grup të përzgjedhur studentësh shqiptare-amerikanë dhe shqiptarë që studiojnë në universitete të ndryshme në SHBA.

Ditë Shqiptare në Uashington DC

Albanian

Për të dytin vit rrjesht ftohen të marrin pjesë të rinjtë shqiptarë që studiojnë në SHBA, të cilët kanë interes të për të njohur nga afër mënyrën e funksionimit të institucioneve amerikane, format e bashkëpunimit me qeverinë dhe shtetin shqiptar, zhvillimin e partneritetit mes dy vendeve, fushat e bashkëpunimit, rëndësinë që ka për Shqipërinë partneriteti strategjik me SHBA-në, etj.
Kjo mundësi iu ofrohet studentëve shqiptarë dhe shqiptaro-amerikanë, ndër të cilët prioritet do t’iu jepet studentëve në nivel Master dhe PhD.

Deklaratë për Shtyp (English version below)

Albanian

Në fillim të muajit tetor përkujtohet ndarja nga jeta e patriotit të shquar shqiptar, Mid’hat Abdyl Frashërit, në Shqipëri, por edhe ndër bashkëkombasit tanë në diasporë.

Fushata e shpërndarjes së Abetareve ne New Jersey

Albanian

Qendra Kulturore Amerikano-Shqiptare në Riverdale-New Jersey ishte ndalesa jonë e radhës. Program i plotë shkollor plot 3 klasa me nxënës të rinj! Shpesh të ndrojtur por me shumë dëshirë për të mësuar, nxënësit ishin gati të fillonin vitin e ri shkollor. Komuniteti ka siguruar të gjithë kushtet dhe ambjentet e duhura për një aktivitet të zgjeruar arsimor dhe kulturor.

Fushata e shpërndarjes së Abetareve ne Philadelphia

Albanian

“Bijte E Shqipes” në Filadelfia dhe një komunitet i përkushtuar, kanë 15 vite qe janë organizuar dhe kanë shkollën e tyre të gjuhës. Por përpjekjet e tyre nuk ndalojnë.

Dyert e hapura te Ambasadës

Albanian

Kultura,kulinaria, turizmi, historia, muzika shqiptare ishin kryefjala e mbrëmjes së sotme.

Vizite ne Qendren Kultutore ne Dallas

Albanian

Ffilluam fushatën e vizitave në #shkollat shqipe dhe shpërndarjen e librave me

Përkujtimi i Shën Terezës

Albanian

Sot ne zgjodhëm të përkujtonim Shën Terezën, ashtu siç ajo dedikoi gjithë jetën e saj, “në shërbim të njërëzve në nevojë”. Pasi ndoqëm meshën dedikuar Shën Terezës, me falenderimet ndaj punës se palodhur të Shenjtores ndaj njerëzimit, stafi i Ambasadës i shërbeu drekën njërëzve në nevojë që strehohen në Qendrën Humanitare Shën Tereza në Uashington.
Ashtu siç Shën Tereza thotë “Jo të gjithë ne mund të bejnë gjëra të mëdha. Por ne mund të bëjmë gjëra të vogla me dashuri të madhe”!

Pages

Adresa

Ambasada ne Uashington
2100 S Street, NW
Washington DC 20008

Tel / Fax

Tel.: +1-202-223 4942
Fax: +1-202-628 7342

E-MAIL

embassy.washington@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 15:00