Articles

Takim me Komandanten në detyrë të Gardës Kombëtare të Nju Xhersit

Albanian

Një kënaqësi e veçantë të mirëprisnim në Ambasadë, Komandanten në detyrë të Gardës Kombëtare të Nju Xhersit, Kolonelen Lisa Hou.

Takim me Kongresmenin demokrat Jim Mc Govern

Albanian

Ambasadorja Floreta Faber zhvilloi një takim produktiv me Kongresmenin demokrat Jim Mc Govern. Kongresmeni është anëtar aktiv i Kaukusit të Çështjeve Shqiptare në Kongresin Amerikan dhe ai përfaqëson zonën e Uorçester, ku banon komuniteti më i hershëm shqiptaro-amerikan. Ata biseduan mbi angazhimet dhe prioritetet e Kaukusit përgjatë legjislaturës së 117 të Kongresit Amerikan.

Takim virtual me Kongresmenin republikan Robert Aderholt

Albanian

Ambasadorja Floreta Faber zhvilloi një takim virtual me Kongresmenin republikan Robert Aderholt, i cili është edhe bashkë-drejtuesi i Kaukusit të Çështjeve Shqiptare në Kongresin Amerikan.
Palët diskutuan dhe ndanë mendime mbi veprimtarinë dhe prioritetet e kaukusit për sesionin e 117-të të Kongresit. Ato diskutuan dhe identifikuan mundësitë e riformatimit të grupit të Çështjeve Shqiptare nëpërmjet zgjerimit dhe bashkë-drejtuesve të rinj.
Mirënjohës për angazhimin aktiv dhe marrëdhënien e ngushtë me Shqipërinë të kongresmenit Aderholt përgjatë këtyre viteve.

Marrëveshja ndërmjet Universitetit Rutgers, New Jersey, dhe Fakultetit të Mjekësisë Dentare të Tiranës

Albanian

Një arritje tjetër në fushën e arsimit ndërmjet SHBA dhe Shqipërisë, pas nënshkrimit të marrëveshjes së “Fulbright” në muajin shtator 2019.
Nëpërmjet kësaj marrëveshje, studentët dhe trupa pedagogjike e Fakultetit të Mjekësisë Dentare në Tiranë do të kenë mundësi të marrin një eksperiencë të vyer në një nga institucionet prestigjioze në ShBA në këtë fushë.

Takim virtual me zv/Nd Sekretarin e Shtetit për Evropën dhe Euroazinë, z. Matthew Palmer.

Albanian

Ambasadorja Floreta Faber zhvilloi një takim virtual me zv/Nd Sekretarin e Shtetit për Evropën dhe Euroazinë, z. Matthew Palmer. Në këtë takim u diskutua mbi çështjet me interes të përbashkët në planin dypalësh dhe shumëpalësh si edhe prioritetet për vitin 2021, që kanë për qëllim forcimin e mëtejshëm të partneritetit strategjik ndërmjet dy vendeve tona.

Dita Ndërkombëtare Përkujtimore e Holokaustit

Albanian

Java që kaloi ishte e ngjeshur me aktivitete me rastin e Ditës Ndërkombëtare Përkujtimore të Holokaustit. Ambasada Shqiptare në Uashington DC mori pjesë aktivisht në to, për të ndarë me publikun shembullin unik të Shqipërisë në shpëtimin e hebrenjve gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Pjesëmarrje në aktivitetin dedikuar Kongresmenit Eliot Engel

Albanian

Ambasadorja Floreta Faber përshëndeti aktivitetin dedikuar veprimtarisë së kongresmenit Eliot Engel përgjatë 3 dekadave në Kongresin Amerikan. Aktiviteti u organizua nga Komiteti Hebre Amerikan (AJC) ku merrnin pjesë personalitete, bashkëpunëtor, koleg, miq dhe dashamirës të z. Engel. Të pranishmit mbajtën fjalët e rastit, duke shprehur falenderimin dhe mirënjohjen për z. Engel për angazhimet dhe arritjet e tij në Kongresin Amerikan.

Pjesëmarrje në aktivitetin e "Caspian Policy Center"

Albanian

Ambasadorja Faber sot mori pjesë dhe mbajti një fjalë në eventin virtual të organizuar nga ‘Caspian Policy Center’, me temë: “Kompletimi i Korridorit Jugor të Gazit: Një sukses diplomatik amerikan, por cilat do të jenë hapat e mëtejshëm?”. Në event merrnin pjesë edhe Ambasadorët e Azerbaixhanit dhe Gjeorgjisë, ish – Ambasadorë amerikanë dhe përfaqësues të lartë të kompanive si British Petroleum America dhe State Oil Company of Azerbaijan.

Njoftim!

Albanian

Ju bëjmë me dije se që prej datës 26 janar 2021, rregullat e hyrjes përmes transportit ajror të udhëtarëve ndërkombëtarë në SHBA do të ndryshojnë. Që prej kësaj date, SHBA do të kërkojë që të gjithë këta udhëtarë të jenë testuar negativë për Covid në tre ditët e fundit përpara nisjes së udhëtimit drejt SHBA dhe të jenë të pajisur me dokumentin që verifikon rezultatin ‘Negativ’ të testit, qoftë në formë të shkruar apo elektronike, në mënyrë që ta paraqesin tek stafet e linjave ajrore.

Fan S. Noli!

Albanian

Më 6 janar 1882 lindi Fan S. Noli. Një personalitet i shquar me kontribute të mëdha në shtetformimin tonë në politikën e jashtme.
Si pjesë e diasporës shqiptare në SHBA, që nga viti 1906, i diplomuar në Universitetin e Harvardit në vitin 1912, ai ishte i dërguari i Vatrës për të kontribuar në një trajtim të drejtë ndërkombëtar të çështjes shqiptare, konsolidimin e shtetit të ri shqiptar , dhe për një orientim sa më perendimor të procesit shtetformues.

Pages

Adresa

Ambasada ne Uashington
2100 S Street, NW
Washington DC 20008

Tel / Fax

Tel.: +1-202-223 4942
Fax: +1-202-628 7342
Nr e emergjences: +1 347 241 4434
+ 1 202 758 9526;

E-MAIL

embassy.washington@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 15:00