Ambasadorja Faber inicion tavolinë pune me Ambasadorët e vendeve të Ballkanit Perëndimor

Nisma e radhës e Ambasadës RSH-së  Uashington ka qenë iniciimi i një tavoline pune me Ambasadorët e vendeve Ballkanit Perëndimor akredituar UashingtonAmbjentet e Ambasadës Shqipërisë, këtë radhë kanë qënë mikëpritës ambasadorëve një mëngjes pune, si hapi i parë për krijimin e një tryeze përbashkët cilën diskutohen çështje bashkëpunimit rajonal. takim ishte ftuar merrte pjesë dhe Drejtori i Zyrës për Evropën Qendrore dhe Jugore Departamentin amerikan Shtetit, z. Thomas Yazdgerdi.

Ambasadorja Faber propozoi gjatë takimit  kjo tavolinë bëhet një traditë dhe një mjet i rëndësishëm për promoviminobjektivit përbashkët vendeve BP për një bashkëpunim rajonal.   kuadër procesit Berlinit, vendet e Ballkanit Perëndimor janë angazhuar një përpjekje shumë pozitive përbashkët.  Qeveritë tashmë kanë rënë dakord mbështesin nisma për ndërlidhjen e vendeve rajonit nëpërmjet projekteve infrastrukturës transportit dhe energjisësi edhe për bashkëpunim fusha si rinia, shoqëria civile dhe qarqet akademike.

Gjatë takimit u ra dakord nga gjithë  kjo përpjekje gjejë një pasqyrim gjërë  aktivitete dhe takime ku promovohet kjo frymë e re dhe nismat konkrete e shoqërojnë, promovohen vendet tona dhe potenciali i tyre ekonomik si një treg rajonalsi edhe zhvillimi i projekteve përbashkëta fushën e turizmit. Qëllimi parësor i kësaj pune përbashkët, ruajtja dhe nxitja e dinamikës zgjerimit BE-së, duhet mbajë tërhequr edhe vemendjen e Uashingtonit

Adresa

Ambasada ne Uashington
2100 S Street, NW
Washington DC 20008

Tel / Fax

Tel.: +1-202-223 4942
Fax: +1-202-628 7342
Nr e emergjences: +1 347 241 4434
+ 1 202 758 9526;

E-MAIL

embassy.washington@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 15:00