Aktivitet nga Organizata e Grave Shqiptaro-Amerikane “Motrat Qirjazi”, me rastin e Ditës së Mësuesit dhe Ditës Ndërkombëtare të Gruas.

 
Një mbrëmje e veçantë organizuar nga Organizata e Grave Shqiptaro-Amerikane “Motrat Qirjazi”, me rastin e Ditës së Mësuesit dhe Ditës Ndërkombëtare të Gruas.
Kjo Organizatë, që tashmë ka më shumë se 25 vjet prej themelimit të saj ka pasur në fokusin kryesor rritjen dhe fuqizimin e rolit të gruas shqiptare në Komunitet.
Në këtë ditë të shënuar, Bordi i organizates nderoi znj. Linda Treska “Gruaja e Vitit”, Znj. Violeta Kajtazi si “Mesuese e Vitit” dhe Dr. Mazllum Belegu “Çmimi Humanitar”.
Kjo organizatë nderoi gjithashtu Ambasadoren Floreta Faber me Çmimin e Mirënjohjes “Për mbështetjen Organizatës Motrat Qirjazi dhe inkurajimin e grave shqiptaro-amerikane”.
Në fjalën e saj përshëndetëse, Ambasadorja Faber falënderoi anëtaret e organizatës për këtë vlerësim domethënës. Ajo vuri në dukje punën e jashtëzakonshme që kjo organizatë ka bërë në vijëmësi për fuqizimin e grave dhe falë edhe punës së tyre, ky rol po evidentohet gjithmonë e më shumë brenda komunitetit.
Githashtu, Ambasadorja shprehu mirënjohjen për mësuesit e shkollave shqipe të cilët luajnë një rol vendimtar në ruajtjen dhe kultivimin e identitetin tonë kombëtar tek brezat e rinj, pasi identiteti ynë kombëtar fillon pikërisht me gjuhën amtare.
Më tej, Ambasadorja nënvizoi rolin e rëndësishëm të gruas shqiptare ndër vite dhe evoluimin e saj, duke vënë në dukje arritjet domethënëse. Por pavarësisht këtyre shifrave të cilat tingëllojnë optimiste “ende mbetet shumë punë dhe sot ka dalë nevoja që jo vetëm të rrisim rolin e grave në shoqëri por dhe të edukojmë djemtë dhe brezin e ri me parimet e barazisë gjinore”, theksoi ajo.
Ambasadorja vuri në dukje se gjatë ushtrimit të detyrës si Ambasadore e Shqipërisë në SHBA, ka parë me prioritet mbështetjen e anëtareve të diasporës si dhe takimet me organizatat e grave.
Ambasadorja i uroi pjesëmarrësve Ditën e Mësuesit dhe Ditën Ndërkombëtare të Gruas.

Adresa

Ambasada ne Uashington
2100 S Street, NW
Washington DC 20008

Tel / Fax

Tel.: +1-202-223 4942
Fax: +1-202-628 7342
Nr e emergjences: +1 347 241 4434
+ 1 202 758 9526;

E-MAIL

embassy.washington@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 15:00