Sesioni i 74-t i Asamblesë së Kombeve të Bashkuara.

U përmbyll me sukses Sesioni i 74-t të Asamblesë së Kombeve të Bashkuara. Veç axhendës që parashikonte segmentin multilateral ku u diskutuan aktivisht sfidat dhe prioritetet e OKB-se, axhenda e Kryeministrit Rama dhe Minisitrit në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme përfshiu takime

 

Nenshkruhet marrëveshja ndërmjet SHBA-ve dhe Shqipërisë në fushën e Arsimit

Gjatë javës së UNGA74 u nënshkra Marrëveshja ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Shteteve të Bashkuar në fushën e arsimit. Marrvëshja u nënshkrua nga Nd/Sekretarja e Shtetit për Edukimin znj. Marie Royce dhe Ministri Cakaj. Ky dokument u konsiderua si një gurë kilometrik i marrë

 

Fushata e shpëndarjes së librave shqip në shkollat shqipe në SHBA

Me fillimin e vitit të ri shkollor, Ambasada e Republikës së Shqipërisë, si çdo vit tashmë, filloi fushatën e shpëndarjes së librave shqip në të gjitha shkollat shqipe në SHBA, si Masaçustes, Florida, Miçigan, Nju Xhersi, Nju Jork, Konektikat, Filadelfia, Teksas, Çikago etj. Kjo fus

 

Takim me Drejtorin për Evropën Qendrore dhe Jugore në DASH David J. Kostelancik.

Kënaqësi e veçantë të mirëprisnim në Ambasadë Drejtorin e sapoemëruar për Evropën Qendrore dhe Jugore, në Departamentin e Shtetit që mbulon Shqipërinë z. David J. Kostelancik. Biseda u fokusua në vijimin e bashkëpunimit shumë të mirë ndërmjet Drejtorisë dhe Ambasadës me qëll

 

Adresa

Ambasada ne Uashington
2100 S Street, NW
Washington DC 20008

Tel / Fax

Tel.: +1-202-223 4942
Fax: +1-202-628 7342

E-MAIL

embassy.washington@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 15:00