Articles

Transformimi i te ardhmes se grave.

Albanian

Ambasadorja Floreta Luli Faber mori pjese ne aktivitetin  " Transformimi i te ardhmes se grave", organizuar nga OpenGovHub dhe fondacioni Kade Spate. Ambasadorja ne pershendetjen e saj vuri ne paj rolin e grave dhe vajzave ne shoqerine Shqipetare, ndryshimet e medha qe kane ndoshur ne rritjen e perfaqesimit te grave ne te gjithat fushat e jetes e ne menyre te vecante rritjen e perfaqesimit te grave ne politike dhe vendimarrje.

 

 

Ministeriali per Avancimin e Lirise Fetare

Albanian

Sekretari i Shtetit Mike Pompeo, organizoi nje pritje per Minesterialin e Avancimit te Lirise, ku morri pjese dhe Ministri per Europe dhe Punet e Jshtme Z. Ditmir Bushati. Nepergatitjet per Ministerialin, Ambasadirja, Z. Floreta Faber, priti ne takim Keshilltarin Special per Pakicat Fetare ne DASH, Kinx Thames.
Ambasadorja Faber, vuri ne dukje se ky forum do te jet nje mundesi shume e mire per prezantimin e perspektives dhe modelit unik Shqipetar ne aspektin e respektimit, mbrojtjes dhe harmonise fetare.

Pritje per 242 Vjetorin e Pavarsise se Shteteve te Bashkuara te Amerikes

Albanian

Sekretari i Pergjithshem i Shtetit Mike Pompeo organizoi nje pritje per trupin Diplomatik me rastin e 242 vjetorit te Pavarsise se Shteteve te Bashkuara te Amerikes. Ambasadorja e Shqiperise, Zj. Floreta Faber, pati nederin te ishte ojesetare e kesaj mbremje dhe pati nderin te bisedinte me sekretarin Pompeo rreth ecurise pozitive teShqiperise drejt procesit te integrimit europian, reformave te thella ne vend te mbeshtetura vecanerisht nga SHBA su dhe partnerittin e ngushte qe karakterizon dy vendet.

 

 

Konferenca Boterore e Gazit

Albanian

Ministri i Infrastruktures z. Damian GJiknuri i shoqeruar nga Ambasadorja e Republikes she Shqiperise, Zj. Floreta Faber, mori pjese ne Konferencen Boterore te Gzit qe zhvillohet Washington D.C. Shqiperia mori pjese per here te pare ne kete Konference ne nje nga aktivitetet me te medha te industrise, si nje vend qe tashme ka hyre ne harten boterore fale korridorit Jugor te Gazit.

Darke e organizuar nga Presidenti Trump ne Dhomen e Darkave shteterore te Shtepise se Bardhe

Albanian

Ambasadorja Zj. Floreta Faber pati nederin te ishte e ftuar ne Darken e Iftarit te shtruar nga Presidenti Trump ne Dhomen e Darkave te Shtepise se Bardhe. Prania e Presidentit,diskutimet teper imteresante dhe interesi i tij per secilin nga vendet perkatese , jane nje tregues i forte i lidhjeve dhe mardhenieve te forta mes popujve perkates.

Takm me nje grup studentesh nga Kolegji Wheaton ne qytetin e Chicagos

Albanian

Nje grup studentesh nga Kolegji Wheaton ne qytetin Chicagos, zhvilluan nje tkim me Ambasadoren, Znj. Floreta Luli- Faber. Si pjese e nje kursi veror intensiv mbi Politiken dhe Qeverisjen Amerikan, studentet vizituan Washington D.C. per te realizuar nje numer takimesh ne Senatin dhe Kongresin Amerikan, per tu njohur me mire me menyren e funksionimit te ketyre instituioneve.

Takim me themeluesen e Shoqates Shqipetare te Grave dhe Vajzave

Albanian

Ambasadorja Znj. Floreta Luli- Faber zhvilloi nje takim me themeluesen e Shoqates Shqipetare te Grave dhe Vajzave( Association of Albanian Girls and Woman ( AAGW), anti- trafic) dhe Znj. Teuta Bucaj, mbeshtetese e AAGW, Drejtore e Burimeve Njerezore ne SHBA per UNHCR. Ambasadorja shprehu mirenjohjen per perkushtimin dhe angazhimin e AAGW ne Shqiperi.

Mikepritje e Grupit te Aktivisteve si dhe Aktivisteve te Shoqerise Civile

Albanian

Ambasadorja, Znj. Floreta Faber, mikepriti grupin e aktivisteve te Shoqerise Civile: Suela Kocibellinj, Arber Kodra, Nensi Dragoti, Erisa Mecolli, Arjon Saku te cilet ndodhen ne SHBA si pjese e programit " Professional Fellowship", WSOS &GLC Teach Democracy, ne mbeshtetjen e Departamentit te Shtetit. Ata jane aktiviste per te drejtat e njeriut apo problemeve te ambjentit,mbrojtjen e femijeve apo te njerezve ne nevoje, te gjithe entuziaste dhe me deshiren per te mesuar he kontribuar ne shoqerine Shqipetare.

" Nje llotari Shqipetare"

Albanian

" Nje llotari Shqipetare" e ofruar per here te pare ne histori per qytetaret Amerikan  pati fituesin e pare ne Washington D.C.  Mes qindra Amerikaneve te interesuar, fituesja ishte Yvone,  e cila udhetoi drejt vendit mikeprites Shqipetar kete vere.

Xhiroja e Botes permes Ambasadave - Dyert e hapura te Ambasades Shqipetare ne D.C.

Albanian

Ambasada e Shqiperise ne SHBA hapi dyert e saj per te tretin vit radhazi per vizitoret dhe qytetaret e Washington D.C. Aktiviteti ngjalli  nje interes te vecante prej me shume se kater mije e peseqind vizitor. Qytetaret Amerikan paten mundesine te  shijonin ushqimin dhe pijet tradicionale shqipetare, mbi te gjittha vallet dhe muziken e trojeve Shqipetare.

Pages

Postal Address

Embassy of the Republic of Albania
2100 S Street, NW
Washington DC 20008

Tel / Fax

Tel.: +1-202-223 4942
Fax: +1-202-628 7342
Nr e emergjences: +1 347 241 4434
+ 1 202 758 9526;

E-MAIL

embassy.washington@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
09:00 - 15:00