Articles

Ndarja nga jeta e z. Van S. Christo, Konsulli i Nderit i Republikës së Shqipërisë në Massachussets.

Albanian

Me hidhërim të thellë morëm lajmin për ndarjen nga jeta të z. Van S. Christo, Konsulli i Nderit i Republikës së Shqipërisë në Massachussets.

Z. Van S. Christo ishte me prejardhje nga Korça, gjithmonë krenar për vendin e tij të lindjes; bashkëkohës i Fan S. Noli & Faik Konicës; veteran i dekoruar i Luftës së Dytë Botërore për Marinën e SHBA-ve; biznesmen i suksesshëm dhe drejtues i dedikuar i komunitetit shqiptar.

Njoftim mbi shpërthimin në Houston, Teksas

Albanian

Sot, më 24 janar, ka ndodhur një shpërthim në Houston, Teksas. Ambasada kontaktoi menjëherë me autoritetet dhe komunitetin shqiptar Arberia Houston  Me keqardhje të thellë për viktimat nga kjo ngjarje, njoftohemi se fatmirësisht nuk ka dëmtime në njërëz nga komuniteti shqiptar.
Deri më tani, një familje shqiptare është e lokalizuar në afërsi të zonës ku ndodhi shpërthimi dhe njoftohemi se ka patur vetëm dëmtime serioze të banesës. Ambasada është në kontakt për vazhdueshëm duke ndjekur situatën.

“ Takimi i Mjekësisë në Diasporë”

Albanian

Të nderuar bashkëkombas,
Ju njoftojmë se më 20 shkurt 2020 do të zhvillohet në Tiranë “ Takimi i Mjekësisë në Diasporë”. Ky aktivitet organizohet nga Agjencia Kombëtare e Diasporës me mbështetjen e Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale dhe Ministrit të Shtetit për Diasporën.

Prezantim mbi mundësitë e investimit në Shqipëri

Albanian

Në një aktivitet dedikuar tërësisht Shqipërisë, të organizuar nga Intergovernmental Professional Group, Ambasadorja Floreta Faber prezantoi mundësitë e investimit në Shqipëri.

Takim me përfaqësues të Organizatës "Albanian Community of Illinois - AACI"

Albanian

Një delegacion nga Komuniteti Shqiptar në Illinois, Albanian Community of Illinois - AACI i kryesuar nga Kryetari i Bordit, z. Gjaneto Harusha zhvilloi një vizitë në Uashington DC. Gjatë kësaj vizite ato zhvilluan një takim në Ambasadë me Ambasadoren Floreta  Faber.
Ambasadorja vlerësoi angazhimin e Komunitetit shqiptar të Illinois dhe shprehu mirënjohjen për solidaritetin dhe kontributin e tyre në ndihmë të familjeve shqiptare të prekura nga tërmeti shkatërrimtar i 26 nëntorit.

Drekë pune me Ambasadorët e Ballkanit Perëndimor

Albanian

Vitin diplomatik 2020 e filluam me organizimin e drekës së punës të Ambasadorëve të Ballkanit Perëndimor, me të ftuar nderi të Dërguarin Special të Sekretarit Pompeo për Ballkanin Perëndimor dhe njëkohësisht Zv/Ndihmës Sekretar Shteti për Evropën dhe Euroazinë, z. Matthew Plamer.

Vizitë në Shtetin e Nju Xhersit

Albanian

Ambasadorja Floreta Faber zhvilloi një vizitë në Shtetin e Nju Xhersit ku u takua me autoritetet respektive të këtij shteti. Ngritja e marrëdhënieve në një nivel të ri dhe nxitja e bashkëpunimit në fushat me interes reciprok ishin tematikat e diskutimit në këtë vizitë.

Festimet e 107 vjetorit të Pavarësisë

Albanian

Tashmë filluan festimet e 107 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë! Ndër veprimtaritë e para ishte një ceremoni zyrtare e organizuar në sallën emblematike të Këshillit Bashkiak të Nju Jorkut dhe mundësuar nga z. Mark Gjonaj, anëtar i këtij Këshilli.
 
Në këtë ceremoni mori pjesë edhe Ambasadorja Faber. Në fjalën e saj përshëndetëse, ajo nënvizoi rolin e rëndësishëm të diasporës shqiptare nê shtetformim dhe vuri në dukje se diaspora jonë nëSHBA ka luajtur një rol të pazëvendësueshëm në fuqizimin e marrëdhënieve ndërmjet dy vendeve tona.

Shfaqja e filmit "The Righteous Gypsy”

Albanian

Në ambjentet e B’nai Tzedek Congregation u shfaq filmi "The Righteous Gypsy” të autorit JakovSedlar.
Një histori e veçantë e projektuar në film, historia e të vetmes grua në histori që merr këtë titull nga komuniteti rom.
Në aktivitetin e organizuar me këtë rast, ku kishte pjesëmarrës nga komuniteti shqiptaro-hebre, ai amerikano-hebre, shqiptarë-amerikanë që jetojnë e punojnë në SHBA, përshëndeti dhe Ambasadorja e Republikës së Shqipërisë në SHBA Znj. Floreta Faber.

“Dyert e Hapura të Ambasadës” për qytetarët e Uashingtonit

Albanian

“Dyert e Hapura të Ambasadës” këtë herë u mundësua për një grup qytetarësh të Uashingtonit, të cilët donin të dinin më shumë rreth Shqipërisë.
Në fjalën e saj përshëndetëse, Ambasadorja Floreta Faber i falënderoi të pranishmit për pjesëmarrjen në këtë event që pasqyron më së miri interesin e tyre për vendin tonë. Më tej, Ambasadorja i bëri një ekspoze të pranishmëve rreth historisë, traditave dhe kulturës shqiptare si edhe i njohu ata me mundësitë që ofron vendi ynë në fusha të ndryshme.

Pages

Postal Address

Embassy of the Republic of Albania
2100 S Street, NW
Washington DC 20008

Tel / Fax

Tel.: +1-202-223 4942
Fax: +1-202-628 7342
Nr e emergjences: +1 347 241 4434
+ 1 202 758 9526;

E-MAIL

embassy.washington@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
09:00 - 15:00