Articles

Njoftim 28 mars 2020

Albanian

 

Të nderuar bashkëkombas,

Në vijim të njoftimeve mbi gjëndjen e emergjencës së shpallur për shkak të COVID-19, ju informojmë se duke filluar prej datës 27 mars, të gjitha udhëtimet nga SHBA drejt Evropës dhe më tej drejt Shqipërisë janë mbyllur. Qytetarët që e kanë pasur të domosdoshme largimin në Shqipëri janë, janë larguar nëpërmjet kompanisë “Turkish Airlines” e cila ka operuar në itinerarin SHBA-Stamboll-Tiranë deri më datë 27 mars.  

Në këto kushte, ju lutem ndiqni faqen e Ambasadës deri në një njoftim të dytë për hapjen e fluturimeve.

Njoftim 26 mars 2020

Albanian

Të nderuar bashkëkombas,

Në vijim të njoftimeve mbi gjëndjen e emergjencës së shpallur për shkak të COVID-19, i bëjmë sërish thirrje të gjithë shtetasve shqiptarë që jetojnë në SHBA, të qëndrojnënë shtëpi si edhe të kufizojnë maksimalisht udhëtimet dhe lëvizjet që nuk janë të domosdoshme.

Gjithashtu, këshillojmë që të kufizohen udhëtimet drejt Shqipërisë përveç rasteve me rëndësi të veçantë. Në këto raste, ju bëjmë me dije se udhëtimet nga SHBA drejt Shqipërisë vijojnë me Turkish Airlines i cili operon 3 herë në javë nga Nju Jork dhe Uashington DC.

Mbi udhëtimin drejt Shqipërisë

Albanian

           
Të dashur bashkëkombas,
 
Gjendja e emergjencës e shpallur për shkak të COVID-19 ka sjellë kufizime tepër të mëdha në fluturimet e SHBA-ve drejt Evropës dhe më tej drejt Tiranës. Nisur nga masat e ndërmarra nga qeveria shqiptare  si edhe vendet e Bashkimit Evropian, vetëm një numër tepër i kufizuar kompanish ajrore janë të lejuara të fluturojnë drejt aeroportit të Tiranës.
Itineraret e këtyre fluturimeve ndryshojnë në baza ditore, në varësi të situatës.

Njoftim i rëndësishëm për COVID-19

Albanian

Të nderuar bashkëkombas,
Nisur nga gjëndja e emergjencës e shpallur për shkak të COVID-19, i bëjmë thirrje të gjithë shtetasve shqiptarë që jetojnë në SHBA, të respektojnë rregullat dhe masat e nxjerra nga shtetet ku ata jetojnë si edhe të zbatojnë me përpikmëri protokollin dhe këshillat për parandalimin e përhapjes së COVID-19. Gjithashtu, këshillojmë të rrini në shtëpitë tuaja si edhe të kufizoni udhëtimet dhe lëvizjet që nuk janë të domosdoshme.

Aktivitet nga Organizata e Grave Shqiptaro-Amerikane “Motrat Qirjazi”, me rastin e Ditës së Mësuesit dhe Ditës Ndërkombëtare të Gruas.

Albanian

 
Një mbrëmje e veçantë organizuar nga Organizata e Grave Shqiptaro-Amerikane “Motrat Qirjazi”, me rastin e Ditës së Mësuesit dhe Ditës Ndërkombëtare të Gruas.
Kjo Organizatë, që tashmë ka më shumë se 25 vjet prej themelimit të saj ka pasur në fokusin kryesor rritjen dhe fuqizimin e rolit të gruas shqiptare në Komunitet.
Në këtë ditë të shënuar, Bordi i organizates nderoi znj. Linda Treska “Gruaja e Vitit”, Znj. Violeta Kajtazi si “Mesuese e Vitit” dhe Dr. Mazllum Belegu “Çmimi Humanitar”.

Ambasadorja Faber viziton Konsullatën e Përgjithshme të Kosovës në Nju Jork me rastin e Festës së Pavarësisë

Albanian

Me rastin e 12-vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës Ambasadorja Faber zhvilloi një vizitë në zyrat e Konsullatës së Përgjithshme të Republikës së Kosovës në Nju Jork ku uroi peronalisht Ambasadoren Teuta Sahatqija për festën e Pavarësisë së Kosovës.
Gjithashtu, vizitoi Ekspoziten e Miqësisë me punimet e dy artisteve, një nga Amerika e tjetra nga Shqiperia të hapur në ambjentet e Konsullatës me rastin e Festës së Pavarësisë.
Ambasadorja Faber uroi Ambasadoren Sahatqija për punën e mrekullueshme në drejtim të Konsullatës së Përgjithshme në NY.

Ambasadorja Faber takim me Drejtuesit e Organizatës VATRA

Albanian

Ambasadorja Floreta Faber vizitoi selinë e Federatës Pan Shqiptare VATRA dhe zhvilloi një bisedë të hapur me drejtuesit e kësaj organizate.
Ambasadorja uroi z. Elmi Berisha për detyrën e re si Kryetari i ri i VATRA-s dhe përvjetorin e 111-të të gazetës Dielli si edhe i uroi punime të mbara takimit të parë të konstituimit të organeve të reja drejtuese të organizatës.

Kryeminstri Rama takon Sekretarin Pompeo

Albanian

Kryeministri i Republikës së Shqipërisë Sh.T. Edi Rama zhvilloi një takim zyrtar me Sekretarin e Shtetit të ShBA-ve , SH.T. Mike Pompeo.
Gjatë këtij takimi u rikonfirmua partneriteti strategjik dhe marrëdhëniet e shkëlqyera ndërmjet dy vendeve tona si edhe u diskutua mbi sfidat e përbashkëta të aleancës sonë strategjike, ku Shqipëria mbetet besnikërisht e lidhur me Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Firmoset Marrëveshja mbi “Përjashtimin nga kërkesat për vizë për mbajtësit e pasaportave diplomatike, të shërbimit dhe të zakonshme midis Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës Bashkëpunuese të Guajanës”.

Albanian

Me 27 Janar 2020, në Ambasadën e Shqipërisë në Uashington DC u firmos Marrëveshja mbi “Përjashtimin nga kërkesat për vizë për mbajtësit e pasaportave diplomatike, të shërbimit dhe të zakonshme midis Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës Bashkëpunuese të Guajanës”. Marrëveshja u nënshkrua nga ambasadorët respektivë të vendeve në Uashington DC.

Pages

Postal Address

Embassy of the Republic of Albania
2100 S Street, NW
Washington DC 20008

Tel / Fax

Tel.: +1-202-223 4942
Fax: +1-202-628 7342
Nr e emergjences: +1 347 241 4434
+ 1 202 758 9526;

E-MAIL

embassy.washington@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
09:00 - 15:00