Articles

Takimi i Ministrit në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, z. Gent Cakaj me Nën-Sekretaren e Përgjithshme për Çështjet Politike dhe Paqendërtuese në OKB, Rosemary DiCarlo

Albanian

Gjatë pjesëmarrjes në punimet e sesionit të 74 të Asamblesë së Përgjithshme, Ministri në Detyrë, z. Cakaj u takua me Nën-Sekretaren e Përgjithshme për Çështjet Politike dhe Paqendërtuese në OKB, Rosemary DiCarlo.
Takimi përmbajti veçanërisht tre gjëra me rëndësi:

Së pari, u nënvizua mbështetja e Shqipërisë për rritjen e efektivitetit të operacioneve paqeruajtëse të ndërmarra nga organizata dhe përpjekjeve të vazhdueshme për forcimin e "Fondit për Ndërtimin e Paqes”.

Fjala e Kryeministrit Edi Rama gjatë Sesionit të 74 të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara

Albanian

Zoti President!
Zonja dhe zotërinj!
Prej më shumë se 7 dekadave, qysh kur ky podium u ngrit për të mbajtur barrën e shqetësimeve të mbarë botës dhe qysh prej më shumë se gjysmë shekulli të historisë së errët të luftës së ftohtë, premtime të mëdha për rindërtim demokratik në periudhën pas murit të Berlinit e përkujdesje ndaj atyre në nevojë, siç qe mes të tjerave rasti i shqiptarëve të Kosovës, të përballur me gjenocidin e fund viteve ’90-të, kanë kaluar përmes këtyre mureve.
 

Takimi i Ministrave të Jashtëm të vendeve anëtare dhe vëzhguese të Kartës Adriatik-5

Albanian

Nën kryesinë shqiptare të Kartës së Adriatik-5, në New York u organizua dreka tradicionale e punës për Ministrat e Punëve të Jashtme të vendeve anëtare dhe vëzhguese të kësaj iniciative.

Për më tepër se një dekadë e gjysmë, Karta e Adriatikut ka ndihmuar në shkallë të konsiderueshme ruajtjen e frymës euroatlantike në rajon dhe procesin e anëtarësimit të Kroacisë, Shqipërisë, Malit të Zi dhe së shpejti Maqedonisë të Veriut.

Hapja e punimeve të Sesionit të 74 të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara

Albanian

Çështja qëndrore e punimeve të këtij sesioni ishte bashkëpunimi shumëpalësh në funksion të zbatimit të objektivave të platformës për zhvillim të qëndrueshëm 2030. Ndër të tjera, një vëmendje e veçantë iu kushtua angazhimit të përbashkët kundër varfërisë së skajshme dhe ekstremizmit të dhunshëm, përpjekjeve për arsim më cilësor e zhvillim ekonomik dhe bashkërendimit të qëndrimeve për përballjen me ndryshimet klimatike.

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Sh.T.Z. Ditmir Bushati në takimin e nivelit të lartë “Deklarata Universale e të Drejtave të Njeriut: Një mjet parandalues në arritjen e paqes dhe zhvillimit të qëndrueshëm”

Albanian

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati mori pjesë në takimin e nivelit të lartë “Deklarata Universale e të Drejtave të Njeriut: Një mjet parandalues në arritjen e paqes dhe zhvillimit të qëndrueshëm”, i cili u mbajt në selinë e OKB-së.

Misioni i Përhershëm i Republikës së Shqipërisë pranë OKB-së, priti një ngjarje kulturore në nder të Ermonela Jaho, sopranos shqiptare të njohur ndërkombëtarisht

Albanian

The Permanent Representative of Albania to the United Nations, Ambassador Besiana Kadare, in collaboration with the distinguished photographer Fadil Berisha, organized at the Mission of Albania a cultural event in honor of the internationally acclaimed Albanian Soprano Ermonela Jaho, who is currently performing Puccini’s “Madam Butterfly" at the Metropolitan Opera in New York.
 
The event was attended by representatives of the Diplomatic Corps accredited to the United Nations and Albanian American community, mainly from the field of art.
 

Takim i Misionit të Përhershëm të Republikës së Shqipërisë në OKB me Albanian Professional Entrepreneurs Network (APEN)

Albanian

On March 1, 2018, the Permanent Mission of the Republic of Albania to the United Nations, in cooperation with the Albanian Professional Entrepreneurs Network (APEN), organized at the Albanian Mission a networking event, which was attended by members of APEN, students, young Albanians professionals in various fields, and artists like the great photographer Fadil Berisha and the young promising Albanian singer from Shkodra Arilena Ara.  
 

Pages

Adresa

Misioni i Përhershëm i Republikës së Shqipërisë në OKB
320 East 79th Street,
New York, N.Y. 10075

Tel / Fax

Tel. +1212 2492059
Fax. 1212 5352917
Nr. e emergjences:+1 347 241 4434/ +1 202 758 9526

E-MAIL

mission.newyork@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00