Takimi i Ministrit në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, z. Gent Cakaj me Nën-Sekretaren e Përgjithshme për Çështjet Politike dhe Paqendërtuese në OKB, Rosemary DiCarlo

Gjatë pjesëmarrjes në punimet e sesionit të 74 të Asamblesë së Përgjithshme, Ministri në Detyrë, z. Cakaj u takua me Nën-Sekretaren e Përgjithshme për Çështjet Politike dhe Paqendërtuese në OKB, Rosemary DiCarlo. Takimi përmbajti veçanërisht tre gjëra me rëndësi: S

 

Fjala e Kryeministrit Edi Rama gjatë Sesionit të 74 të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara

Zoti President! Zonja dhe zotërinj! Prej më shumë se 7 dekadave, qysh kur ky podium u ngrit për të mbajtur barrën e shqetësimeve të mbarë botës dhe qysh prej më shumë se gjysmë shekulli të historisë së errët të luftës së ftohtë, premtime të mëdha për rindërtim demokratik n

 

Takimi i Ministrave të Jashtëm të vendeve anëtare dhe vëzhguese të Kartës Adriatik-5

Nën kryesinë shqiptare të Kartës së Adriatik-5, në New York u organizua dreka tradicionale e punës për Ministrat e Punëve të Jashtme të vendeve anëtare dhe vëzhguese të kësaj iniciative. Për më tepër se një dekadë e gjysmë, Karta e Adriatikut ka ndihmuar në shkall

 

Hapja e punimeve të Sesionit të 74 të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara

Çështja qëndrore e punimeve të këtij sesioni ishte bashkëpunimi shumëpalësh në funksion të zbatimit të objektivave të platformës për zhvillim të qëndrueshëm 2030. Ndër të tjera, një vëmendje e veçantë iu kushtua angazhimit të përbashkët kundër varfërisë së skajshme dhe

 

Adresa

Misioni i Përhershëm i Republikës së Shqipërisë në OKB
320 East 79th Street,
New York, N.Y. 10075

Tel / Fax

Tel. +1212 2492059
Fax. 1212 5352917
Nr. e emergjences:+1 347 241 4434/ +1 202 758 9526

E-MAIL

mission.newyork@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00