CV e Ambasadorit

Ambasadori i RSH ne Britanine e Madhe, SHTZ Qirjako Qirko

SHTZ Qirjako Qirko, Ambasador

 
 
Mbiemri:             Qirko
Emri:                   Qirjako
Datëlindja:         1 qershor 1961
Vendlindja:       Tiranë
Kombësia:         Shqiptare
Gjendja civile:   I martuar
 

 

 

ARSIMI

1985- Diplomuar në Fakultetin Juridik, Universiteti i Tiranës

KARRIERA PROFESIONALE

Gusht 2016 – aktualisht                 Ambasador i Republikës së Shqipërisë në Mbretërinë e Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut

Tetor 2013 - Korrik 2016                 Sekretari i Përgjithshëm, Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Shqipërisë

Korrik 2012 - Tetor 2013                 Drejtor i Drejtorisë së Organizatave Ndërkombëtare, Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Shqipërisë

Shtator 2006 - Qershor 2012        Shefi i Sektorit të Minoriteteve, Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Shqipërisë

Maj 2001- Qershor 2006                Ambasador i Republikës së Shqipërisë në Mbretërinë e Holandës

Janar 1999 - Maj 2001                     Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Ministrave i Republikës së Shqipërisë

Shtator 1997- Janar 1999               Drejtor i Drejtorisë Juridike dhe Konsullore, Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Shqipërisë

Tetor 1996 shtator 1997                 Avokat

Shtator 1991- Korrik 1996              Drejtori i Departamentit Ligjor dhe Çështjeve Konsullore, Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Shqipërisë

Tetor 1986- Shtator 1991               Prokuror,  Prokuroria e Rrethit të Tiranës

 

GJUHET E HUAJA                            Anglisht, Italisht

AKTIVITETE EKSTRA                        I pasionuar pas muzikës dhe sporteve

Adresa

Ambasada Shqiptare
33 St. George\'s Drive,
London SW1V 4DG

Tel / Fax

Tel: +44(0) 20 7828 8897
Fax.+44 (0) 77 8562 8137
Emergency call:
+44 (0) 75 18662630

E-MAIL

embassy.london@mfa.gov.al
consular.london@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Shërbimi Konsullor:
E hënë, E mërkurë
09:00-14:00
Pasaportat: E marte, E Enjte 09:00-12:00