Articles

Njoftim

Albanian

Një tërmet i fortë ka goditur Turqinë perëndimore, pranë zonës së Izmirit. Ambasada shqiptare në Ankara i bën thirrje shtetasve shqiptarë të gjendur në zonë të transferohen në një zonë të sigurt dhe ka vendosur në dispozicion numrin e telefonit +90 549 561 1985 për çdo rast emergjence.

Mbi dorezimin e teksteve shkollore per mesimin e gjuhes shqipe ne Shkollen Publike ne Bursa.

Albanian

Bursa, Turqi/ 282 tekste shkollore dhe plotësuese të paracaktuara për mësimdhënien e gjuhës dhe kulturës shqiptare në Diasporë, dërguar falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën kanë mbërritur në ambasadën shqiptare në Turqi dhe tashmë janë dorëzuar te mësuesit e gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare atje.

Vizite ne Zyrat e Dhomes se Industrise se Eskishehirit

Albanian

Ambasadori Kastriot Robo zhvilloi një vizite dhe takim pune ne Zyrat e Dhomes se Industrise se Eskishehirit ne qytetin e Eskishehirit.
Gjatë bisedës tejet të frytshme dhe miqësore, u ra dakord që te zhvillohej nje webinar edhe me Dhomen e Tregetise dhe Inustrise se Shqiperise per te diskutuar per mundesite e bashkepunimit mes dy vendeve tona.

Vizite ne Shoqatën e Industrialistëve dhe Njerëzve të Biznesit të Ballkanit BALKANTÜRKSİAD.

Albanian

Ambasadori Kastriot Robo gjate vizites se tij ne Bursa te Turqise, zhvilloi nje vizite ne Shoqatën e Industrialistëve dhe Njerëzve të Biznesit të Ballkanit  BALKANTÜRKSİAD. 

Bursa, me numrin me te madh te diaspores shqiptare dhe ballkanike,  është një urë lidhese midis Turqise dhe Ballkanit.

 

Gjatë ketij takimi pervec lidhjeve te forta te hereshme  kulturore,  u diskutuan gjithashtu mundësite e reja për bashkëpunim ekonomik; ku shoqatata e Balkanturksiad ka nje pervoje te gjere si brenda dhe jashte kufinjeve.

Takim me perfaqesuesit e DEIK (Bordi per Marredhenie Ekonomike me Jashte i Turqise).

Albanian

Me daten 19 tetor 2020, Ambasadori Kastriot Robo zhvilloi një takim ne Zyrat Qendrore te DEIK (Bordi per Marredhenie Ekonomike me Jashte i Turqise), me anëtarët e Këshillit të Biznesit Turqi-Shqipëri.
 
Gjatë këtij takimi u disktua për  rritjen e prezencës së bizneseve turke në vendin tonë, si dhe u ra dakord te vjijojne takimet dhe kontaktet per mundesite e rritjes se bashkepunimit ne te ardhmen.

Takim me Kryetarin e Asamblese se Madhe Kombetare te Turqise, Prof. Dr. Mustafa Sentop.

Albanian

Me datën 13 tetor 2020, Ambasadori Kastriot Robo u prit ne Parlamentin turk nga Kryetari i Asamblese se Madhe Kombetare te Turqise Prof. Dr. Mustafa Sentop. 

 

Gjatë kësaj bisede tejet miqësore, u vlerësuan marredheniet shume te mira historike mes dy popujve dhe vendeve tona, marredhenie këto qe shtrihen ne te gjitha fushat. 

 

Po ashtu u disktua mbi bashkepunimin parlamentar dhe rendesine e diplomacise parlamentare, takimeve mes Komisioneve te ndryshme parlamentare, si dhe Grupeve Parlamentare te Miqesise ne te dyja Parlamentet.

Takim me Ministrin e Bujqësisë dhe Pyjetarisë turke.

Albanian

Më datën 7 tetor 2020, Ambasadori Kastriot Robo zhvilloi një takim pune me Ministrin e Bujqesise dhe Pyjetarise te Turqise, Dr. Bekir Pakdemirli.
Gjatë takimit miqësor u trajtuan mjaft çështje të rritjes së bashkëpunimit në fusha si: të modernizimit të bujqësisë dhe blegtorisë, ate te peshkimit dhe te aquakultivimit; si dhe  të trajnimit të specialistëve në këtë fusha.
Në vijim u trajtua gjithashtu edhe tema e pyjetarise, duke u ndalur kryesisht tek proceset e pyllezimit, si dhe te luftes kunder zjarreve, ku Ministria turke ka nje experience mjaft te mire.

Disa vendime të Ministrisë së Brendshme turke lidhur me lejën e qëndrimit të shtetasve te huaj në Turqi:

Albanian

 

 

1-Shtetasit e huaj të cilët janë të pajisur me lejë qëndrimi të rregullt në Turqi dhe afati i të cilës ka përfunduar gjatë periudhës kur ata ndodheshin jashtë vendit për shkak të pezullimit të fluturimeve si rrjedhojë e COVİD-19; nuk është e mundur që proçedura e zgjatjes së kësaj leje qëndrimi të bëhet nga jashtë shtetit.  

 

-Në vijim, kategoritë e listuara mëposhtë, duhet të pajisen me vizë sipas rastit/qëllimit në Ambasadën turke në vendet ku jëtojnë:

 

Takim në Parlamentin turk me Kryetarin e Komisionit të Punëve të Jashtme të Turqisë .

Albanian

Më datën 6 tetor 2020, Ambasadori Kastriot Robo zhvilloi një takim në Parlamentin turk, me zotin Akif Cagatay Kilic, deputet i cili sapo eshte zgjedhur Kryetar i Komisionit të Punëve të Jashtme të  Turqisë .

 

Gjatë  këtij takimi u vlerësua ndihma e Turqisë  në  shumë  proçese të  rëndë sishme në vendin tonë , si dhe u kërkua mbështetja për kandidaturat shqiptare në  organizatat ndërkombëtare.

 

Fillimi i vitit te ri shkollor per mesimin e gjuhes shqipe ne Bursa.

Albanian

 
Me daten 21 shtator 2020, ne mbare Turqine filloi viti i ri shkollor, sigurisht ne kushte specifike per shkak te Pandemise te shkaktuar nga Covid-19. Ne kete kuader filluan edhe kurset e para te mesimit te gjuhes shqipe edhe ne qytetin e Burses dhe per momentin mesimet do te zhvillohen on line.

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Ebu Ziya Tevfik sok. No. 17,
Çankaya, Ankara

Tel / Fax

Tel. +90312 4416103
Fax.+ 90312 4416109
Nr. i emergjences :+90 544 962 26 17

E-MAIL

embassy.ankara@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00