Ambasadori

Albanian

C.V. KASTRIOT ROBO
 
 
Lindur në Lushnje, më  30 korrik 1960
 
Arsimi:
 
1980-1984 - Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Shkencave Politiko-Juridike, Studimet Filozofike
 
1984-1985 - Universiteti i Tiranës, Studime Post Universitare për Marrëdhënie Ndërkombëtare dhe Politikë të Jashtme.
 
Prill-Tetor 2018 - Përfunduar '' Diplomacia Ekonomike për Shqipërinë '', Qendra për Zhvillim Ndërkombëtar në Universitetin e Harvardit, Sh.B.A.
 
Eksperience pune
 
1986-1991 - Zyrtar i Tavolinës në Departamentin e Marrëdhënieve me vendet fqinje në MPJ.
 
1990-1991 - Këshilltar në Zyrën e Ministrit, MPJ.
 
1991-1994 - Sekretari i Parë (VKM) Ambasada e Shqipërisë në Athinë, Greqi.
 
1994-1995 – Drejtor në Departamentin e Marrëdhënieve me vendet fqinje në MPJ.
 
1995 - Këshilltar (VKM) në  Ambasadën  e Perpublikës së Shqipërisë, Sofje, Bullgari.
 
1995-1996 - Këshilltar, Charge d'Affaires për hapjen e Ambasadës Shqiptare në Tokio, Japoni.
 
1996-1997 - Drejtor i Vendeve Rajonale në MPJ.
 
1997-2002 - Ambasadori i Jashtëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në Republikën Greke dhe Qipro.
 
2002-2007 - Ambasadori i Jashtëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në Mbretërinë e Bashkuar dhe Republikën e Irlandës.
 
2007-2010 - Drejtor i Departamentit të Protokollit të Shtetit, MPJ.
 
2010-2014 - Ambasadori i Jashtëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në Mbretërinë e Spanjës, Andorra, Maroku dhe Mauritania.
 
2014-2018 - Ambasadori i Jashtëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në Mbretërinë e Danimarkës.
 
Tetor - Nëntor 2018 - Drejtor për  Burime  Njerëzore në MPJ.
 
Nëntor 2018 - Janar 2020 - Drejtor i Departamentit për Amerikën, Azinë dhe Afrikën në MPJ.
 
Nga janari i vitit 2020 - Ambasadori i Jashtëm dhe Fuqiplotë në Republikën e Turqisë (rezident)
 
Jorezident në Iran, Kirgistan, Azerbajxhan, Gjeorgji, Afganistan, Kazakistan dhe Pakistan.
 
 Flet gjuhët Anglisht, Frëngjisht, Italiane, Greqisht  dhe Spanjisht.
 
Martuar  me  zonjën Teuta Robo dhe ka dy djem.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Ebu Ziya Tevfik sok. No. 17,
Çankaya, Ankara

Tel / Fax

Tel. +90312 4416103
Fax.+ 90312 4416109
Nr. i emergjences : +90 549 561 19 85

E-MAIL

embassy.ankara@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00