Articles

Qazimi merr pjesë në debatin e organizuar nga CEP lidhur me të ardhmen e marrëdhënieve transatlantike

Albanian

Ambasadori Pëllumb Qazimi mori pjesë në debatin e organizuar nga Qendra për Perspektivë Evropiane lidhur me të ardhmen e marrëdhënieve transatlantike dhe prioritetet e Presidencës sllovene të Këshillit të BE-së në këtë aspekt.
 
Forcimi i marrëdhënieve transatlantike u vlerësua si nevojë bazuar në lidhjet historike dhe kulturore të partneritetit transatlantik, duke marrë parasysh vlerat e përbashkëta të demokracisë, shtetin e së drejtës, mbrojtjen e të drejtave të njeriut dhe tregun e lirë.
 

Ambasadori Pëllumb Qazimi zhvillon takim me Stanislav Raščan

Albanian

Ambasadori Pëllumb Qazimi zhvilloi takim me Stanislav Raščan, sekretar shteti në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Sllovenisë. 
 
Gjatë takimit u vlerësuan dhe u shkëmbyen mendime për marrëdhëniet dypalëshe, sidomos sa i përket bashkëpunimit ekonomik dhe diplomacisë ekonomike.
 
Temë e veçantë e diskutuar ishte ajo e fillimit të negociatave të anëtarësimit të Shqipërisë në BE. Sllovenia mbetet plotësisht e angazhuar për rëndësinë gjeostrategjike të zgjerimit të BE-së dhe fillimin e negociatave të anëtarësimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut.

Shënohet kalimi i Presidencës të Grupit të Vishegradit nga Polonia te Hungaria

Albanian

U zhvillua në Lubjanë ceremonia për përfundimin e Presidencës së Polonisë të Grupit të Vishegradit dhe marrjen e saj nga Hungaria
Përmes përshëndetjeve të ambasadorëve të Polonisë dhe të Hungarisë në Slloveni, pasuar nga një ngjarje artistike, organizuar në Lubjanë, u shënua kalimi i Presidencës të Grupit të Vishegradit nga Polonia te Hungaria.
 
Grupi i Vishegradit në mënyrë të vazhdueshme e të qëndrueshme mbështet integrimin evropian të vendeve të Ballkanit Perëndimor.
 

Ambasadori Pëllumb Qazimi merr pjesë në takimin e ambasadorëve të vendeve anëtare të NATO-s.

Albanian

 Ambasadori Pëllumb Qazimi mori pjesë në takimin e ambasadorëve të vendeve anëtare të NATO-s.
 
Ky takim u bashkëorganizua nga ambasadori i Rumanisë, Anton Niculescu dhe e ngarkuara me punë e Ambasadës amerikane, Susan K. Falatko. I ftuar nderi ishte Matej Tonin, ministër i Mbrojtjes i Sllovenisë.
 
Gjatë takimit u diskutua për sfidat me të cilat përballet aleanca, partneritetin dhe bashkëpunimin NATO-BE, lidhjet transatlantike, si dhe çështje të tjera të sigurisë.

Ambasador Pëllumb Qazimi merr pjesë në ditën diplomatike të organizuar nga Bashkia e Škofja Loka-s

Albanian

Ambasadori mori pjesë në ditën diplomatike organizuar nga Bashkia e qytetit Škofja Loka.
 
Mikëpritësit, Tine Radinja dhe Miha Ješe, përmes një programi të mirëorganizuar prezantuan për ambasadorët vlerat dhe pasuritë historike, kulturore dhe shoqërore të qytetit.
 
Qyteti Škofja Loka është shembulli më i mirë i bashkëpunimit me turpin diplomatik në Slloveni.
 
Po ashtu, ky qytet prej disa vitesh ka vendosur bashkëpunim edhe me qytetin e Krujës. 

Ambasador Qazimi merr pjesë në Konferencën “Slovenian pre-Presidency”

Albanian

Ambasadori Pëllumb Qazimi mori pjesë në Konferencën “Slovenian pre-Presidency”, që u bashkëorganizua nga Qendra e Marrëdhënieve Ndërkombëtare (CIR), Fakulteti i Shkencave Sociale dhe Shoqata e Studimit të Politikave Ndër-Evropiane (TEPSA).
 
Ministri i Punëve të Jashtme të Sllovenisë, Anže Logar, dhe Sekretari i Shtetit, Gašper Dovžan, në fjalët e tyre theksuan prioritetet e Presidencës sllovene të Këshillit të BE-së. Ndër të tjera, ata nënvijëzuan rëndësinë gjeostrategjike të zgjerimit të BE-së me vendet e rajonit të Ballkanit Perëndimor.
 

Qazimi takim me Kovač, këshilltar i Kryeministrit të Sllovenisë

Albanian

Ambasadori Pëllumb Qazimi zhvilloi takim me Igor Kovač, këshilltar i Kryeministrit të Sllovenisë. 
 
Gjatë takimit u shkëmbyen mendime e vlerësime për pritshmëritë e Sllovenisë lidhur me prioritetet e Presidencës së Këshillit të BE-së, por edhe për pritshmëritë e Shqipërisë për fillimin e negociatacve të anëtarësimit në BE.
 
Gjithashtu, u diskutua edhe për bashkëpunimin dypalësh, si dhe për zhvillimet në rajonin e Ballkanit Perëndimor.
 

Ambasadori Pëllumb Qazimi takohet me kryetarin e Bashkisë Slovenska Bistrica Ivan Żagar.

Albanian

Ambasadori Pëllumb Qazimi u takua me kryetarin e Bashkisë Slovenska Bistrica, Ivan Żagar.
Ambasadori u njoh me informacion rreth zhvillimeve aktuale në këtë bashki. Ndërkohë, dy bashkëbiseduesit diskutuan edhe për binjakëzim të mundshëm me një bashki në Shqipëri, si edhe për mundësinë e organizimit të një veprimtarie diplomatike në Slovenska Bistrica.

Ambasadori Qazimi pritet në takim nga Sovinc

Albanian

Ambasadori Pëllumb Qazimi u prit në një takim nga drejtorja e Departamentit të Zgjerimit dhe Evropës Juglindore në MPJ të Sllovenisë, Aleša Sovinc.
 
Takimi u fokusua tek çështje me interes të përbashkët të të dy vendeve në planin diplomatik dhe ekonomik, integrimi evropian i Shqipërisë, si dhe Presidenca sllovene e Këshillit të BE-së.
 
Sllovenia mbetet një mbështetëse e fortë e integrimit të Shqipërisë në BE dhe zgjerimi i BE-së me vendet e Ballkanit Perëndimor do të jetë një prioritet kyç gjatë Presidencës sllovene.

Ambasada merr pjesë në SILA- Garden Summer Lunch

Albanian

Ambasada mori pjesë në aktivitetin “Garden Summer Lunch” të organizuar nga Klubi Ndërkombëtar i Grave SILA-IWCL.
 
Ky aktivitet është një traditë e SILA-IWCL dhe të ardhurat e grumbulluara shërbejnë për organizimin e aktiviteteve të bamirësisë.
 
Ambasada nëpërmjet pranisë së saj në këtë aktivitet, shprehu edhe një herë mbështetjen për SILA-IWCL dhe gatishmërinë për të bashkëpunuar në projektet në vazhdim.

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
08:00 - 16:00