Articles

Ambasadori Pëllumb Qazimi zhvilloi një takim me Andrej Lasič, drejtor ekzekutiv i bankës NLB

Albanian
Gjatë takimit të punës ambasadori Pëllumb Qazimi dhe Lasič diskutuan mbi intensifikimin e bashkëpunimit dypalësh në fushën ekonomike dhe në veçanti në sektorin bankar.

Takim shumë miqësor me kryetarin e Bashkisë Bled

Albanian
Si përherë, takim shumë miqësor me Janez Fajfar, kryetar i Bashkisë Bled. Ambasadori Pëllumb Qazimi dhe kryetari i Bashkisë diskutuan për bashkëpunimin e dobishëm me Ambasadën e Shqipërisë.

Takim miqësor me Tomaž Kokot, drejtor i përgjithshëm i Postës Sllovene

Albanian

Ambasadori Pëllumb Qazimi e falënderoi bashkëbiseduesin për përfundimin me sukses të projektit të pullës së përbashkët postare Slloveni-Shqipëri. Po ashtu, gjatë takimit u diskutua edhe për konkretizimin e mëtejshëm të bashkëpunimit ndërmjet Postës Shqiptare dhe Postës Sllovene. Pulla e përbashkët pasqyron fushën e ekoturizmit në të dy vendet dhe në datën 22 dhjetor fillon përdorimi i saj si në Shqipëri ashtu edhe ne Slloveni. Ambasada së bashku me Postën Sllovene janë dakorduar për të vijuar bashkëpunimin edhe gjatë vitit 2022.

Koncert në Celje me rastin e festave të fundvitit

Albanian

Në mbrëmjen e datës 9 dhjetor, Grupi Artistik i Shoqatës Kulturore Shqiptare "Migjeni" së bashku me Grupin Vokal "Kvali" prezantuan për publikun shqiptar në Celje këngë popullore dhe qytetare shqiptare. E ftuar ishte edhe këngëtarja e re me perspektivë Ariona Telaku. Koncerti u organizua falë bashkëpunimit të Shoqatës "Migjeni", Lubjanë me Shoqatën Kulturore Shqiptare "Besa" në Celje.

Ambasadori Pëllumb Qazimi merr pjesë në hapjen e Festivalit Hanukkah në Lubjanë

Albanian

Në mbrëmjen e datës 5 dhjetor, Qendra Kulturore e Hebrenjve në Lubjanë, organizoi ceremoninë e ndezjes së qirinjve të Festivalit të të dritave të këtij viti - Hanukkah. Merrnin pjesë përfaqësues të organizatave të besimeve fetare në Slloveni, përfaqësues të trupit diplomatik, etj. I pranishëm në këtë ngjarje ishte edhe ambasadori Pëllumb Qazimi.

Zëvendës Ministrja e Drejtësisë Adea Pirdeni merr pjesë në Forumin Ministerial të Drejtësisë BE-Ballkani Perëndimor

Albanian

Në ditën e dytë të Forumit Ministerial BE-BP të çështjeve të brendshshme e të drejtësisë, organizuar në Brdo në kuadër të Presidencës sllovene të Këshillit të BE-së, u takuan ministrat e drejtësisë nga vendet e BP dhe drejtues të institucioneve të BE-së. Shqipëria u përfaqësua nga zëvendës ministja e Drejtësisë Adea Pirdeni.

Zëvendës Ministri i Brendshëm Besfort Lamallari merr pjesë në Forumin Ministrerial të Brendshëm BE-Ballkani Perëndimor

Albanian

Forumi ministerial u organizua në kuadrin e Presidencës sllovene të Këshillit të BE-së, i cili u fokusua në rritjen e bashkëpunimit me vendet e Ballkanit Perëndimor në luftën kundër krimit të organizuar, terrorizmit, ekstremizmit dhe menaxhimin e migracionit. Zëvendës ministri Lamallari ofroi për të pranishmit përvojën e Shqipërisë, arritjet dhe hapat në proces, duke nënvizuar rëndësinë e rritjes së bashkëpunimit në kuadrin dypalësh e rajonal, si edhe me agjensi e institucione të BE-së.

Gëzuar 109 vjetorin e Pavarësisë së Shqipërisë dhe Ditën e Çlirimit!

Albanian

Të gjithë shqiptarëve në Slloveni dhe kudo ku jetojnë e punojnë nëpër botë, Gëzuar Ditën e Flamurit!

Priten në Ambasadë drejtuesit e Shoqatës Kulturore Shqiptare "Migjeni"

Albanian

Ambasadori Pëllumb Qazimi së bashku me Burim Nimani dhe Nahid Bejtullahi kanë diskutuar për veprimtaritë në vijim, duke marrë parasysh edhe kushtet e pandemisë së Covid-19. Fushat e veprimtarive të parashikuara për të ardhmen jane ato të ruajtjes së identitetit kulturor, mësimit të gjuhës shqipe me fëmijët, etj.

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
08:00 - 16:00