Ambasadori Pëllumb Qazimi mori pjesë në sesionin e 47-të të Bordit të Këshilltarëve të ITF-Fondi Ndërkombëtar i Besimit.

U prezantua raporti i realizimit të projekteve për vitin 2021, si dhe u prezantuan projektet për vitin 2022.
ITF prej dekadash është prezente në shumë rajone të botës, përfshirë edhe Evropën Juglindore. Kjo organizatë ndërkombëtare ka realizuar projekte edhe në Shqipëri, në fushat e çminimit, shkatërrimit të armëve konvencionale, projekte trajnuese dhe asistencë teknike për spitalin rajonal të Kukësit.
Prej vitit 2017, ITF ka nënshkruar Memorandum Mirëkuptimi me Ministrinë e Mbrojtjes së Shqipërisë.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
08:00 - 16:00