Homazh Ilirologut dhe Albanologut të madh Aleksandar Stipčević

datën 02 shtator varrezat "Mirogoj", Zagreb, ju dha lamtumira e fundit Ilirologut dhe Albanologut madh Aleksandar Stipčević. Me lot e dhimbje bashkëshortja dhe familja e tij, bashku me miq e dashamirës Aleksandrit i dhanë lamtumirën këtij njeriu pashembullt e pazëvendësueshëm Ilirologjisë.

U nda prej njerëzve vet, dashurve dhe miqve, dijetari, shkencëtari, njeriu i urtë, i dashur dhe i përkushtuar, kurrë nuk e harroi origjinën nga trojet shqiptare. Por deri fund jetës e quante veten pjesë shqiptarisë. Ai u "mësoi ilirëve shqipen dhe shqiptarëve u mësoi mendonin ilirisht".

ceremoninë e lamtumirës ishin pranishëm familjarët, arbanasët-arbëneshët e Kroacisë, drejtues e përfaqësues komunitetit shqiptar Kroaci, si dhe drejtuesit e Ambasadave Shqipërisë dhe Kosovës Kroaci. Zëvendës ambasadori i Shqipërisë i dorëzoi bashkëshortes ndjerit letrën e ngushëllimit Presidentit Shqipërisë, si dhe i transmetoi ngushëllimet e sinqerta emër Ministrit Punëve Jashtme Shqipërisë.

emër intelektualëve shqiptarë Republikën e Sllovenisë morri pjesë ceremoni dhe ngushëlloi familjen Dr. Martin Berishaj. ceremoni morri pjesë edhe ambasadoi i Shqipërisë Slloveni Pëllumb Qazimi, i cili ngushëlloi bashkëshorten dhe familjen e Aleksandar Stipčević.

I paharruar qoftë kujtimi i Aleksandar Stipčević!

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00