Në Bled të Sllovenisë filloi punimet Forumi Strategjik i Bledit

datën 31 gusht Bled Sllovenisë filloi punimet Forumi Strategjik i Bledit. Pas ceremonisë hapjes, me pjesëmarrjen e liderëve rajonit u zhvillua paneli i liderëve me temë: “Rendi i ri global:Konfrontim apo Partneritete?”. Forumi vijon me panele tjerë. Ndërkohë datë 1 shtator janë parashikuar debate rreth çështjesh rëndësishme rajonale e globale. Punimet e Forumit Strategjik Bledit ndiqen nga Zëvendësministrja e Punëve Jashtme Odeta Barbullushi, e cila datën 1 shtator është pjesë e panelit kushtuar Ballkanit Perëndimor dhe nga ambasadori Pëllumb Qazimi.

Forumi i Bledit organizohet për dhjetin vit radhazi nga Ministria e Punëve Jashtme Sllovenisë. Këtë vit veprimtari marrin pjesë rreth 700 pjesëmarrës nga mbi 60 vende nga mbarë bota, përfshi politikanë, biznesmenë, gazetarë dhe përfaqësues organizatave ndërkombëtare e shoqërisë civile.

 
 

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00