Ambasadori Pëllumb Qazimi takohet me Sekretarin e Shtetit Janez Lenarčič

Sot datën 25 gusht, ambasadori Qazimi zhvilloi takim me Z.Janez Lenarčič, Sekretar Shteti Kabinetin e Kryeministrit Sllovenisë, i cili shoqërohej nga Znj. Aleška Simkić, Këshilltare e Kryeministrit për Politikën e Jashtme.

Gjatë takimit u diskutuan pritmëritë e konferencës Vjenës ku do marrin pjesë Kryeministrat e vendeve rajonit Ballkanit Perëndimor e gjerë. veçanti u trajtua nisma për rinjtë dhe krijimi i zyrës rajonale Ballkanit Perëndimor bashkëpunimit rinor, e ndërmarrë nga Shqipëria dhe Serbia nën frymën e Konferencës Berlinit vitit kaluar.

Bashkëbiseduesit nënvizuan nivelin shumë mirë bashkëpunimit dypalësh, si dhe sollën vëmendje nevojën e thellimit bashkëpunimit ekonomik. këtë kuadër u shkëmbyen mendime për shtuar kontaktet biznes me biznes, si dhe për marrjen konsideratë rivendosjes lidhjes detare me traget Koper-Durrës.

Z.Lenarčič ndër tjera theksoi nivelin rritje marrëdhënieve e shkëmbimeve ndërmjet Shqipërisë dhe Serbisë, duke i vlerësuar ato mirë dy vendeve, por edhe paqes, qëndrueshmërisë dhe zhvillimit gjithë rajonin e Ballkanit Perëndimor.

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00