Intelektualët rol më të madh ndër shqiptarët e Sllovenisë

Mendimi intelektual dhe kontributi i intelektualëve shqiptarë janë mëse mirëpritur e nevojshëm për komunitetin shqiptar, jeton Republikën e Sllovenisë. Roli e mendimi i intelektualëve ofron vlerë shtuar gjallërimin e jetës shqiptarëve Slloveni, fushat e ruajtjes kulturës, gjuhës e vlerave kombëtare. Por, roli i intelektualëve është mëse i nevojshëm edhe për përqafimin e vlerave integruese shqiptarëve si shoqërinë sllovene, ashtu edhe familjen evropiane.

pasditen e datës 19 qershor intelektualët u mblodhën bashku mjediset e Shoqatës "Migjeni" Lubjanë. Për ta ligjëroi Dr. Martin Berishaj për temën "Intelektuali mes identitetit dhe shtetit", ligjëratë e cila tërhoqi vëmendjen e pranishmëve dhe provokoi pyetje dhe komente një spektri gjerë.

Veprimtaria erdhi si rrjedhojë e nismës Ambasadës Shqipërisë, Ambasadës Kosovës dhe Shoqatës "Migjeni". Synimi është jo thjesht organizimi i takimeve kësaj natyre, por gjetja e rrugëve për zgjuar dhe shfrytëzuar mirë kapacitetet intelektuale shqiptarëve Sllovenisë. Takimet e kësaj natyre do kthehen veprimtari një formati rregullt natyrës periodike, ku intelektualët mund ofrojnë mendimin dhe kontributet e tyre mirë komunitetit shqiptar.

veprimtari mernin pjesë intelektualë, studentë, përfaqësues shoqatave shqiptare, intelektualë nga Zagrebi, si dhe përfaqësues Ambasadave Shqipërisë dhe Kosovës Slloveni.

Ambasada e Shqipërisë falënderon Dr. Martin Berishaj për ligjëratën e tij dhe shpreh besimin se ky takim është një fillim i mbarë për gjallërimin e mëtejshëm jetës shoqërore shqiptarëve Sllovenisë.

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00