Këngë dhe valle shqiptare në Lubjanë

mbrëmjen e datës 14 qershor Muzeun e qytetit Lubjanë u zhvillua veprimtaria e radhës e muajit kulturës dhe historisë shqiptare, kushtuar shqiptarëve Sllovenisë. këtë ngjarje u interpretuan këngë dhe valle shqiptare nga grupi i rinjve valltarë Shoqatës "Iliria" Koper, grupit muzikor "Katanija", ku mund veçohen kostumet dhe vallet shqiptare, këngëtarja Alma Bejtullahu, instrumentistët Dino Myrtezani dhe Nahid Bejtullahu. Këngët qytetare shqiptare u përcollën mënyrën bukur për pranishmit. Surpriza e mbrëmjes ishte interpretimi i këngës qytetare shqiptare nga interpretuese sllovene cilat u duartrokitën nga pranishmit.

Mbrëmja e datës 14 qershor shënon një nga veprimtaritë përmbyllëse projektit një mujor kulturës dhe historisë shqiptarëve Sllovenisë, projekt i cili është financuar me fonde publike Sllovenisë dhe realizuar nga Muzeu dhe Galeria e qytetit Lubjanë bashkëpunim me Shoqatën Shqiptare "Migjeni".

Veprimtarinë e përshëndeti drejtuesja e Muzeut për kulturën, e cila theksoi vlerat e projektit një mujor, si dhe kënaqësisë e bashkëpunimit e prezantimit kulturës shqiptare për publikun slloven. Veprimtaria u ndoq nga bashkëkombas nga Kosova, Maqedonia, Shqipëria dhe qytetarë sllovenë. Drejtues e përfaqësues shoqatave "Migjeni", "Forum-Ilirida", "Iliria", etj., ishin gjithashtu pranishëm. I pranishëm ishte edhe përfaqësues i Ministrisë Diasporës Kosovës. Ambasadori i Shqipërisë Pëllumb Qazimi, i pranishëm veprimtari uroi interpretuesit dhe i inkurajoi për veprimtari dhe bashkëpunime tjera mirë njohjes, ruajtjes dhe transmetimit kulturës e traditave shqiptare. Njëherazi ai falenderoi dhe shprehu fjalët mira për drejtuesen e Muzeut dhe Galerisë qytetit Lubjanë për dashamirësinë, gadishmërinë dhe mbështetjen e ofruar për vënien jetë projektit një mujor prezantimit kulturës dhe historisë shqiptarëve Sllovenisë.

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00