Në Koper rifillon mësimi plotësues në gjuhën shqipe

datë 21 shkurt Shoqata Shqiptare “Iliria” përmes një veprimtarie veçantë shënon rihapjen dhe funksionimin e mësimit gjuhën shqipe. Shkolla e mësimit plotësues gjuhën shqipe do organizohet “Kulla e Koperit”, qendër kulturore shqiptare e hapur nga kjo shoqatë nën drejtimin e Heset Ameti, duke bashkëpunuar me Bashkinë e Koperit. Ceremonia solli bashku fëmijë e prindër komunitetit shqiptar Koperit e  rrethinave. Merrnin pjesë gjithashtu edhe shqiptarë ardhur nga Trieste, Trevizo e Padova Italisë. këtë veprimtari përshëndetën Z. Heset Ameti, mësuesja e shkollës Magbule Hyseni, si edhe Ministri i Financave qeverisë Kosovës Avdulla Hoti dhe ambasadorët e Shqipërisë dhe Kosovës Slloveni.
vijim kësaj veprimtarie, u zhvillua promovimi i librit poetik “Guaskë Vetmie” poetit Mexhit Hoxhaj. Hoxhaj është veprimtar i njohur shqiptar, atdhetar i shquar ndër vite, drejtues i grupit valleve shoqatës, njeri i papërtuar për promovimin e imazhit mirë shqiptarëve. Kësaj radhe ai prezantohet para publikut me botim poetik. Gjatë promovimit kritikën e botimit e realizuan Leonora Buçinca, Vitore Stefa Leka, Beqir Cikaqi. Merrnin pjesë gjithashtu edhe shqiptarë ardhur nga larg, nga Kosova e vendet fqinje, si Kadrije Meniqi, Ermira Zhuri, Selman Hasa. vijim për pranishmit, Shoqata “Iliria” kishte organizuar një koktejl rasti.
Ambasada e Shqipërisë uron Shoqatën për dy veprimtarinë dhe e përgëzon për gjallërinë i ofron jetës dhe veprimtarisë shqiptarëve. Njëherazi përgëzon mësueset Magbule Hyseni dhe Liridona e Egzona Kabashi duke uruar suksese misionin e tyre fisnik fëmijtë shqiptarë mësojnë gjuhën e nënës. Urimet mira i drejtohen edhe poetit Mexhit Hoxhaj. Ambasada e Shqipërisë edhe ardhmen do jetë pjesë e projekteve shoqatës, duke mundësuar edhe tekste shkollorë mësimit gjuhës shqipe përshtatur për mësimin e shqipes nga emigrantët shqiptarë.

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00