Presidenti i Sllovenisë Borut Pahor: Ballkani Perëndimor duhet të jetë pjesë e agjendës të BE-së, Sllovenia përkrah e mbështet integrimin evropian të gjithë vendeve të Ballkanit Perëndimor

datë 16 dhjetor Ambasada e Italisë, vend mbajtës i Presidencës Këshillit Bashkimit Evropian, organizoi Lubjanë takimin e radhës ambasadorëve vendeve anëtarë dhe kandidatë Bashkimin Evropian. I ftuar i nderit ishte Presidenti i Republikës Sllovenisë Borut Pahor. Presidenti slloven zhvilloi një takim hapur me pranishmit, duke bashkëbiseduar për probleme zhvillimeve brendshme Slloveni, zhvillimet rajonale dhe ato ndërkombëtare. Presidenti i Sllovenisë lidhur me Ballkanin Perëndimor nënvizoi qëndrimin e pandryshuar politikës jashtme Sllovenisë se Ballkani Perëndimor duhet jetë brenda dhe jo jashtë familjes evropiane, kjo mirë paqes e qëndrueshmërisë rajon e gjerë. Ballkani Perëndimor duhet jetë pjesë e agjendës BE-së, Sllovenia përkrah e mbështet integrimin evropian gjithë vendeve Ballkanit Perëndimor, theksoi Presidenti Borut Pahor.

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00