Kremtohet Dita e Reformimit të Sllovenisë

Në mbrëmjen e datës 29 tetor, në Krško, u kremtua Dita e Reformimit të Sllovenisë, me praninë edhe të autoriteteve të larta, Presidentit, Kryeministrit dhe Presidentit të Këshillit të Shtetit.
 
Në mesin e shekullit të 16-të u shkruajt libri i parë në gjuhën letrare sllovene, duke i hapur rrugë konsolidimit gjuhësor, identitetit kulturor dhe atij kombëtar.
 
Të sillet në vëmendje se gati në të njëjtën periudhë është shkruar edhe libri i parë në gjuhën shqipe, "Meshari" i Gjon Buzukut (1555). Në këtë ngjarje ishte i pranishëm edhe ambasadori Pëllumb Qazimi.

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00