Articles

Ambasadori Pëllumb Qazimi takohet me Gašper Dovžan, sekretar shteti në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Sllovenisë

Albanian

Në datën 2 tetor, ambasadori Pëllumb Qazimi është pritur në takim nga Z. Gašper Dovžan, sekretar shteti në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Sllovenisë. Ambasadori Qazimi ka shprehur falënderime e mirënjohje për mbështetjen e vazhdueshme e të qëndrueshme të Sllovenisë ndaj Shqipërisë në rrugëtimin e saj integrues në BE. Ndërsa Z.

Ambasadori Pëllumb Qazimi merr pjesë në veprimtaritë e 50 vjetorit të Organizatës Ndërkombëtare të Frankofonisë

Albanian

Ambasadori Pëllumb Qazimi, në datat 22 dhe 23 shtator ishte pjesëmarrës në dy veprimtari kushtuar 50 vjetorit të Organizatës Ndërkombëtare të Frankofonisë. Në ngjarjen e datës 23 shtator të pranishmit i përshëndeti Ministri i Jashtëm i Sllovenisë Anže Logar. Po ashtu, pjesëmarrësit u përshëndetën edhe nga ambasadorët e Francës dhe Zvicrës, në cilësinë e organzatorëve.

Ambasadori Pëllumb Qazimi merr pjesë në hapjen e ekspozitës kushtuar industrisë së robotëve në Slloveni

Albanian

Në datën 18 shtator, ambasadori Pëllumb Qazimi ishte i pranishëm në ceremoninë e hapjes të ekspozitës të industrisë së robotëve, organizuar në Muzeun Teknik të Sllovenisë, në Bistra. Para hapjes të ekspozitës pjesëmarrësit i përshëndeti Presidenti i Sllovenisë, Borut Pahor. Ekspozita i kushtohet dy jubileve të rëndësishëm, 100 vjetorit të dokumentit të parë të shkrojtur në botë për robotin dhe 40 vjetorit të hyrjes në përdorim të robotit të parë në industrinë sllovene.

Ambasadori Pëllumb Qazimi pret në takim ambasadorin e ri të Gjermanisë Adrian Pollmann

Albanian

Në datën 14 shtator, ambasadori Pëllumb Qazimi ka pritur në takim prezantues ambasadorin e ri të Gjermanisë në Slloveni, Adrian Pollmann. Gjatë takimit janë shkëmbyer mendime e vlerësime për tema të ndryshme duke veçuar proçesin e integrimit evropian të Shqipërisë dhe fillimin e negociatave të anëtarësimit, ndërkohë që Gjermania ka presidencën e Këshillit të BE-së. Bashkëbiseduesit kanë trajtuar gjithashtu marrëdhëniet dypalëshe Shqipëri-Gjermani, zhvillimet në vendet e Ballkanit Perëndimor dhe perspektiva e tyre euroatlantike, etj.

Ambasadori Pëllumb Qazimi merr pjesë në ceremoninë e 440 vjetorit të “Lipica Stud Farm”

Albanian

Në datën 13 shtator, ambasadori Pëllumb Qazimi ishte i pranishëm në ceremoninë e 440 vjetorit të »Lipica Stud Farm«. Për të shënuar këtë jubile të 440 viteve të bukurisë, traditës, përvojës, respektit të ndërsjelltë dhe bashkëekzistencës me kuajt e bardhë të Lipicës, shkolla e kësaj qendre prezantoi përmes një ngjarjeje gala arritjet e saj. Pjesëmarrësit, ndër ta edhe trupi diplomatik, i përshëndeti edhe Borut Pahor, President i Republikës së Sllovenisë.

Ministria e Punëve të Jashtme të Sllovenisë në datën 12 shtator organizoi eskursion me drejtuesit e misioneve diplomatike

Albanian

Në datën 12 shtator, me ftesë të Ministrit të Punëve të Jashtme Anže Logar, u organizua eskursion me drejtuesit e misioneve diplomatike, akredituar në Republikën e Sllovenisë. Kësaj radhe pjesëmarrësit u njohën më nga afër me vlerat historike, kulturore, por edhe të biznesit në zonën e Vipavës. Vendet e vizituara ishin Štanjel, Vipavški Križ dhe Ajdovčina. Pjesëmarrësit u pritën dhe u përshëndetën nga ministri Logar, i cili qëndroi me pjesëmarrësit gjatë gjithë veprimtarisë. Në këtë ngjarje ishte i pranishëm edhe ambasadori Pëllumb Qazimi me bashkëshorten.

Ministri i Punëve të Jashtme të Sllovenisë organizon veprimtari me ambasadorët e vendeve anëtare të NATO-s, të akredituar në Slloveni

Albanian

Ministri i Punëve të Jashtme të Sllovenisë, Anže Logar, në datën 11 shtator, në një nga njësitë ushtarake në Lubjanë, organizoi takim pune me ambasadorët e vendeve anëtare të NATO-s, akredituar në Slloveni. Ai shoqërohej nga sekretar shteti ne Ministrinë e Mbrojtjes dhe shefi i shtabit të përgjithshëm të Forcave të Armatosura të Sllovennisë. Ministri Logar prezantoi për të pranishmit vizionin dhe planet e qeverisë sllovene për sigurinë e mbrojtjen, si dhe për përmbushjen e angazhimeve si vend anëtar i Aleancës së NATO-s.

Presidenca gjermane e Këshillit të BE-së, veprimtari në Lubjanë

Albanian

Në pasditen e datës 10 shtator, në Shtëpinë e Evropës në Lubjanë, nën drejtimin e Adrian Pollmann, ambasador i Gjermanisë në Slloveni dhe Zoran Stančič, drejtues i Përfaqësimit të Komisionit Evropian në Slloveni, u zhvillua veprimtaria "Përshtypje nga Evropa: Prezantimi i Gjermanisë". Mbrëmja iu kushtua 250 vjetorit të lindjes të kompozitorit Ludwig van Beethoven.

Për promovimin e imazhit të Shqipërisë në Slloveni

Albanian

Në datën 10 shtator, ambasadori Pëllumb Qazimi priti në takim dy përfaqësuese të televizionit slloven TV3. Ambasadori i përgëzoi për gatishmërinë e shprehur që përmes televizionit TV3 të përcillet për publikun slloven imazhi i Shqipërisë.

Ambasadori Pëllumb Qazimi merr pjesë në ngjarjen e Ditës Kombëtare të Brazilit, e cila këtë vit u organizua ndryshe nga më parë

Albanian

Në mbrëmjen e datës 7 shtator, nën drejtimin e Renato Mosca, ambasador i Brazilit në Slloveni, u organizua kremtimi i Ditës Kombëtare të Brazilit. Ngjarja e sivjetme u zhvillua si nderim për viktimat e pandemisë së Covid-19, meshë në katedralen e Shën Nikollës në Lubjanë.

Pages

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00