Articles

Nusret Jashari, shqiptar me banim në Lubjanë, investon për fëmijët, për dijen dhe për të ardhmen në vendlindjen e tij

Albanian

Nusret Jashari, menaxher futbolli dhe veprimtar shqiptar me banim në Slloveni, së fundi përmes një akti fisnik ka dhënë një kontribut kuptimplotë për shkollën “Naim Frashëri”, në vendlindjen e tij, Negotinë e Pollogut në Maqedoninë e Veriut. Në kushtet e pandemisë së Covid-19, që ka prekur mbarë botën, jo të gjithë nxënësit e vendlindjes së tij, e kanë patur mundësinë të ndjekin shkollën online. Ai në komunikim me drejtorin e shkollës, ka blerë dhe dërguar 34 IPAD për përdorim nga nxënësit që e kanë patur nevojë të menjëhershme një gjë të tillë.

Ambasadori Pëllumb Qazimi zhvillon takim me ambasadoren e Turqisë në Slloveni Esen Altuğ

Albanian

Në datën 4 nëntor, ambasadori Pëllumb Qazimi është pritur në takim nga Esen Altuğ ambasadore e Turqisë në Slloveni. Ai i ka rishprehur ngushëllime të sinqerta për viktimat e tërmetit në Turqi, si dhe solidaritet me popullin turk në riparimin sa më të lehtë të pasojave e të dëmeve të shkaktuara. Gjatë takimit janë diskutuar një numër temash, si bashkëpunimi dypalësh, zhvillimet në rajon dhe ato ndërkombëtare, përfshi edhe çështjen e sigurisë.

Pritet në takim në Ambasadë shqiptarja Selda Sukaj

Albanian

Në datën 3 nëntor, ambasadori Pëllumb Qazimi ka pritur në Ambasadë shqiptaren Selda Sukaj Kocinaj nga Durrësi me banim në Celje të Sllovenisë. Ajo është e punësuar si moderatore ndërkulturore në Universitetin Popullor në Celje dhe është bashkëautore e fjalorit sllovenisht-shqip për fëmijë. Selda është e përfshirë dhe e angazhuar në projekte të aktivizimit social të grave shqiptare, financuar nga Ministria e Punës të Sllovenisë dhe nga Bashkimi Evropian.

Takim pune i ambasadorit Pëllumb Qazimi me ambasadoren e Francës Florence Ferrari

Albanian

Në datën 26 tetor, ambasadori Pëllumb Qazimi është takuar me Florence Ferrari, ambasadore e Francës në Slloveni. Tema kryesore e takimit ka qenë ajo e integrimit evropian të Shqipërisë. Më në detaje janë diskutuar arritjet e Shqipërisë në fushën e reformave, mbështetja për kuadrin negociues në përputhje me metodologjinë e re të zgjerimit dhe organizimi i Konferencës së parë Ndërqeveritare, që do të shënonte edhe fillimin e negociatave të anëtarësimit të Shqipërisë në BE.

Kryeministri Edi Rama vizitë në Slloveni

Albanian

Me ftesë të kryeministrit të Sllovenisë, Janez Janša, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, zhvilloi një vizitë pune në Slloveni. Ai u takua me homologun slloven në Bled për të diskutuar mbi Planin e Madh të Investimeve të BE në Ballkanin Perëndimor, ecurinë e procesit të integrimin europian në Shqipëri e në rajon, gjendjen politike dhe ekonomike të vendeve të rajonit, në kontekstin e përgatitjeve mbresëlënëse të Sllovenisë për mandatin e Presidencës së Bashkimit Europian vitin e ardhshëm. 

Ambasadori Pëllumb Qazimi pret në takim ambasadorin e Republikës Sllovake

Albanian

Në datën 20 tetor, ambasadori Pëllumb Qazimi ka pritur në takim prezantues ambasadorin e ri të Republikës Sllovake në Slloveni, Peter Zeleňák. Gjatë takimit janë shkëmbyer mendime e vlerësime për marrëdhëniet dypalëshe Shqipëri-Sllovaki, zhvillimet e brendshme në Slloveni, zhvillimet në rajonin e Ballkanit Perëndimor dhe perspektivën evropiane të vendeve të rajonit. Temë e veçantë e diskutuar ishte edhe rrugëtimi evropian i Shqipërisë, si dhe puna e bërë për fillimin e negociatave të anëtarësimit.

Intervistë e Kryenegociatorit për negociatat e anëtarësimit të Shqipërisë në BE, Zef Mazi, për gazetën Delo

Albanian

Në datën 19 tetor, gazeta Delo ka botuar intervistën e Zef Mazit, Kryenegociator i negociatave për anëtarësimin e Shqipërisë në BE. Mazi thekson se e ardhmja është një hapësirë e përbashkët evropiane, duke përfshirë Ballkanin Perëndimor. Gazeta nënvizon se Kryenegociatori shqiptar Mazi është një nga diplomatët që besojnë në zgjerimin e BE-së dhe idenë evropiane. Sipas tij, Shqipëria, që është kandidate zyrtare për anëtarësim në BE prej vitesh, ashtu si edhe Sllovenia, do të ketë shumë përfitime pas anëtarësimit të plotë në Bashkimin Evropian.

Sllovenia-mbështetëse e fortë dhe e qëndrueshme në rrugëtimin evropian të Shqipërisë

Albanian

Në datat 14 dhe15 tetor 2020, Zef Mazi, Kryenegociator i Shqipërisë për negociatat e anëtarësimit me BE-në zhvilloi një vizitë të frytshme pune në Slloveni. Gjatë qëndrimit në Ljubjanë, Kryenegociatori Mazi zhvilloi takime pune në Ministrinë e Punëve të Jashtme, me Sekretarin e Shtetit, Gašper Dovžan dhe ish Kryenegociatorin slloven Andrej Engelman.

Ambasadori Pëllumb Qazimi pritet në takim nga Presidenti i Asamblesë Kombëtare të Sllovenisë

Albanian

Në datën 13 tetor, ambasadori Pëllumb Qazimi u prit në takim nga Igor Zorčič, President i Asamblesë Kombëtare të Sllovenisë. Ambasadori Qazimi përcolli përshëndetjet e Kryetarit të Kuvendit të Shqipërisë, prezantoi progresin e Shqipërisë sipas fushave për të filluar bisedimet e anëtarësimit në BE, si dhe shprehu falënderime për mbështetjen e vazhdueshme të Sllovenisë në rrugëtimin evropian të Shqipërisë.

Ambasadori Pëllumb Qazimi takohet me Janez Fajfar, kryetar i Bashkisë Bled

Albanian

Në datën 9 tetor, ambasadori Pëllumb Qazimi është pritur në takim nga Janez Fajfar, kryetar i Bashkisë Bled. Bledi është një ndër mrekullitë turistike të Sllovenisë, që ajo krenohet në botë. Bashkëpunimi i mëparshëm i Bashkisë Bled me Ambasadën e Shqipërisë ka qenë i afërt, por takimi i fundit veçohet pasi bëhet fjalë për projekte konkrete dypalëshe. Gjatë takimit është diskutuar për forcimin e bashkëpunimit në nivelin e pushtetit vendor dhe për integrimin sa më të mirë të komunitetit shqiptar me banim në Bled.

Pages

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00