Ambasadori Pëllumb Qazimi pritet në takim nga Presidenti i Këshillit Kombëtar të Sllovenisë

Në datën 19 prill, ambasadori Pëllumb Qazimi i shoqëruar nga ministër këshilltar Ilir Shqina, u prit në takim nga Alojz Kovšca, President i Këshillit Kombëtar të Sllovenisë. Gjatë takimit ambasadori falënderoi autoritetin e lartë slloven për mbështetjen e vijueshme të Sllovenisë p

 

Shqipëria merr pjesë në sesionin e pestë plenar të Asamblesë Parlamentare të Procesit të Bashkëpunimit në Evropën Juglindore

Në datat 13 dhe 14 prill, nën drejtimin e Presidentit të Asamblesë Kombëtare të Sllovenisë, Milan Brglez, u mblodh në sesionin e saj të pestë plenar Asambleja Parlamentare e vendeve të Procesit të Bashkëpunimit të Evropës Juglindore. Delegacioni shqiptar drejtohej nga deputetja Blerin

 

Diplomatë të rinj shqiptarë trainohen për diplomacinë publike dhe atë digjitale në Slloveni

Në datat 10-13 prill, Qendra për Perspektivë Evropiane, Slloveni, në bashkëpunim me Departamentin Amerikan të Shtetit, organizuan trainimin katër ditor me diplomatë të rinj, për diplomacinë publike dhe digjitale. Pjesëmarrësit ishin nga Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Gjeorgjia, Kos

 

Diplomaci ekonomike-Zëvendës Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme Etjen Xhafaj takon biznesmenë sllovenë

Në datat 12 prill, në kuadrin e diplomacisë ekonomike, në mjediset e Ambasadës, u organizua takim i Zëvendës Ministrit për Evropën dhe Punët e Jashtme, Etjen Xhafaj, me përfaqësues të biznesit slloven. Merrnin pjesë drejtues të kompanive që kanë përvojën e bashkëpunimit ekonomik

 

Adresa

Ambasada Shqiptare
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
08:00 - 16:00