Articles

Shqipëria aplikon udhëtimin pa viza gjatë periudhës së verës 2020

Albanian

Shqipëria aplikon udhëtimin pa viza gjatë periudhës së verës 2020 
 
 
Shqipëria aplikon udhëtimin pa viza, gjatë periudhës së verës, pra nga 10 Qershor 2020 deri më 30 Nëntor 202, shtetasit e Arabisë Saudite, Bahreinit dhe Omanit, udhëtojnë pa vizë për në Shqipëri, pra, pa patur nevojë për të marrë një vizë në Ambasadën e Shqipërisë në Riad. Udhëtimi mund të bëhet me një pasaportë të vlefshme.

Informacion per procedurat qe duhen ndjekur per coronavirus

Albanian

Informacion i shkurtër për procedurat që duhen ndjekur në vendet ku jeni resident
Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Mbretërinë e Arabisë Saudite përfiton nga rasti t’i ripërsëritur qytetarëve të saj rezidentë në vendet si Arabia Saudite, Omani dhe Bahreini, respektimin rigoroz të protokollleve të karantinimit, ruajtjes së higjenës personale, dezinfektimin e mjediseve përreth, si dhe shmangien maksimale të kontakteve me persona apo mjedise publike, me qëllim tejkalimin e kësaj situate sfiduese në shkallë globale.

Memorandum Mirëkuptimi me Kompaninë ajrore saudite FLYNAS

Albanian

Në vijim të takimeve dhe ftesës së Ambasadorit të RSH-së në Mbretërinë e Arabisë Saudite, Sami Shiba, adresuar kompanisë së fluturimeve ajrore saudite  FLYNAS, për të shqyrtuar mundësinë e  investimit në Shqipëri, Shefi Ekzekutiv i kësaj kompanie, Bander Al-Mohanna, në 18-20 Prill 2019, zhvilloi një vizitë në Shqipëri, në të njejtën kohë me vizitën e delegacionit të biznesmenëve sauditë.
 

Diplomacia ekonomike

Albanian

Një delegacion investitorësh sauditë, i kryesuar nga Zv.Presidenti i Këshillit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë të Mbretërisë së Arabisë Saudite, njëherrësh dhe President i Dhomës së Tregtisë në Medina, gjithashtu investitor i njohur,  Dr. Muneer M. Bin Saad, si dhe i shoqëruar nga Ambasadori i Republikës së Shqipërisë në Arabi Saudite, Sami Shiba, zhvilluan një vizitë në Shqipëri, në 17-20 Prill 2019, për të parë mundësitë e investimeve që Shqipëria ofron për investitorët e huaj.

Ambasadori Shiba takon Shefin Ekzekutiv të kompanisë private ajrore saudite “Flynas”

Albanian

Më 13 Mars 2019, Ambasadori Sami Shiba, zhvilloi një takim me Drejtorin Menaxhues dhe njëherësh Shefin Ekzekutiv të Kompanisë Ajrore private Saudite “Flynas”, z.Bander Abdulrahman Al-Mohhana. Gjatë takimit, Ambasadori Shiba i prezantoi Kreut Ekzekutiv të kompanisë potencialet dhe avantazhin konkurrues që Shqipëria ofron si destinacion turistik dhe investimesh dhe, në këtë rast, parashtroi kërkesën e tij, për operimin e mundshëm të fluturimeve direkte nga kompania ajrore Flynas, me destinacion Riad-Tiranë apo Xhedah-Tiranë.

Shqipëria aplikon udhëtimin pa viza gjatë periudhës së verës 2019

Albanian

Shqipëria aplikon udhëtimin pa viza gjatë periudhës së verës 2019
 
 
Shqipëria aplikon udhëtimin pa viza, gjatë periudhës së verës, pra nga 01 Prill 2019 deri më 31 tetor 2019, shtetasit e Arabisë Saudite, Bahreinit dhe Omanit, udhëtojnë pa vizë për në Shqipëri, pra, pa patur nevojë për të marrë një vizë në Ambasadën e Shqipërisë në Riad. Udhëtimi mund të bëhet me një pasaportë të vlefshme.

Ambasadori Shiba takon Guvernatorin e Medinas

Albanian

Ambasadori  Sami Shiba takon Guvernatorin e Rajonit të Medina, si dhe studentë shqiptarë në Universitetin në Medina.

Mbreti Salman mirepret Kryeministrin Rama

Albanian

Vizita zyrtare e Kryeministrit të Shqipërisë në Mbretërinë e Arabisë Saudite
 

Guvernatori i Riadit, Princ Faisal bin Bandar Al Saud pret Ambasadorin e RSH-së në Riad, Sami Shiba

Albanian

Guvernatori i Riadit, Princ Faisal bin Bandar Al Saud pret Ambasadorin e RSH-së në Riad, Sami Shiba

Ambasadori Shiba merr pjesë në Takimin e Zyrtarëve të Lartë të OBI-t në Xhedah

Albanian

Ambasadori Sami Shiba merr pjesë në punimet e Takimit të Zyrtarëve të Lartë të OBI-t në Xhedah
 

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Diplomatic Quarter, Al Fazari Plaza, Unit No. G16
P.O.Box 94 004, Riyadh 11693

Tel / Fax

Tel. +966 11 281 6535
Fax. +966 11 281 6536
Nr. i emergjences : +966501905586
966532405751

E-MAIL

embassy.riyadh@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00