Ambasadori

 AMBASADORI I JASHTËZAKONSHËM DHE FUQIPLOTË I REPUBLIKËS SHQIPËRISË FEDERATËN RUSE, 
                                        REPUBLIKËN E BJELLORUSISË DHE REPUBLIKËN E UZBEKISTANIT
                                                            (rezidenca Moskë)
 
 
Emri:                      Arben
 
Mbiemri:               Gazioni
 
Datëlindje:              18.03.1962
 
Vendlindja:              KavajëRepublika e Shqipërisë
                       
Arsimimi dhe kualifikime:
 
1986                          Universiteti Shtetëror i Tiranës. Fakulteti Historik-Filologjik. Dega Gjuhë dhe letërsi ruse.
 
1992-1994                   Akademia Diplomatike e Ministrisë Punëve Jashtme Federatës Ruse. Studime pasuniversitare.
 
Shtator 2000             Qëndra Marshall (Garmish-Penterkirhen, Gjermani). Kurs për drejtues nivelit lartë.
 
Eksperienca e punës:
 
1987-1992                    Akademia e Shkencave e Republikës Shqipërisë. Kërkues shkencor
 
1992-1994                    Ministria e Punëve Jashtme e Republikës Shqipërisë.
 
1994-1997                    Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Shqipërisë. Specialist i Drejtorisë së bashkëpunimit kulturor. 
 
1997-2000                    Seketar i Parë i Ambasadës së Shqipërisë në Republikën e Hungarisë.
 
2000-2003                    Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Shqipërisë. Drejtoria e integrimit euro-atlantik. Specialist i Sektorit të                                     NATO-s.
 
2004                            Anëtar i Kabinetit të Ministrit të Punëve të Jashtme të Republikës së Shqipërisë.
 
2005-2010                    Këshilltar i Misionit të Republikës së Shqipërisë pranë NATO-s. 
 
2011- mars 2012          Ministria e Punëve Jashtme e Republikës Shqipërisë. Drejtor i drejtorisë Rusisë dhe vendeve BSHP
 
mars 2012                   Ministër-Këshillëtar  i Misionit të Republikës së Shqipërisë pranë BE.
 
qershor-tetor 2014        I ngarkuar me Punë a.i. i Misionit të Republikës së Shqipërisë pranë BE.
 
Gjuhët e huaja:            anglisht, rusisht, italisht.
 
Gjendja civile:               i martuar, ka një vajzë.

Adresa

Ambasada Shqiptare
119049, Ulica Mytnaja, dom 3,
kvartira 8 Moskva, Russia

Tel / Fax

Tel.: +7 495 982 38 52 (3)
Fax.:+7 495 982 38 54
Nr. Emergjence.:
+7 929 968 05 38

E-MAIL

embassy.moscow@mfa.gov.al

Orari i pritjes së sektorit konsullor

E hënë- E premte
11:00 - 14:00