Përfundon Samiti i Diasporës-“Shqiponja e Artë”, vlerësim për kontributin e Diasporës

Fjala e kryeministrit Edi Rama në mbrëmjen gala të mbylljes së Samitit të Diasporës: Lordi Broughton, i njohur më mirë si bashkudhëtar i Bajronit dhe që shënimet e tij mbi Shqipërinë në fillim të shekullit XIX i ka lënë thjesht si John Cam Hobhouse, tregon se veç një shqiptar mun

 

Organizohen në MPJ disa panele diskutimi me fokus strukturimin dhe institucionalizimin e marrëdhënieve me Diasporën

Në Ministrinë e Punëve të Jashtme, në kuadër të Samitit të Diasporës, u organizuan disa panele diskutimi të cilat kishin në fokus strukturimin, ndërveprueshmërinë, format dhe mënyrat më praktike për të arritur një organizim më bashkëkohor të Diasporës. Nj

 

Samiti i Diasporës - Të pandarë për Shqipërinë

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në çeljen e Samitit të parë të Diasporës Shqiptare:   Fort i dashur President i Republikës së Kosovës, miku im i shtrenjtë, Hashim Thaçi! Fort të dashur bashkatdhetarë dhe bashkatdhetare! Zonja dhe zotërinj!  Nga zemra, të gjithëve, pa pë

 

Çelet Samiti i parë i Diasporës

Tiranë, 18 nëntor 2016 - Çelet Samiti i parë i Diasporës shqiptare në Tiranë. Rreth 1000 përfaqësues nga 40 vende të Botës në një kuvendim 2 ditor të hapur për të ndërtuar njëmarrëdhēnie të institucionalizuar me Diasporën. Ndër shekuj kontributor të mëdhenj të proceseve his

 

Adresa

Ambasada Shqiptare
Str.Duiliu Zamfirescu no.7,
Sector1 , Bucuresti

Tel / Fax

Tel.: +40212119829
Fax.: +40212108039

E-MAIL

embassy.bucharest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00