Fjala e Ambasadorit Fatos Reka në pritjen e Festës Kombëtare me 28 Nëntor 2022

Ambasada e Republikës së Shqiperisë në Shkup organizoi më datë 28 Nëntor një pritje me rastin e Ditës se Pavarësisë e Çlirimit të Atdheut, në hotelin Aleksandar Palace. Në pritje ishin të pranishem intelektualë, veprimtarë shoqëror, përfaqësues të forcave të ndryshme politike

 

Më 28 Nëntor, Ambasadori Fatos Reka mori pjesë e mbajti fjalën përshëndetëse në Akademinë Solemne organizuar me rastin e 110 vjetorit te Pavarësisë së Shqiperisë, Ditës së Flamurit

Në mjediset e hotelit Aleksandar Palace në Shkup, ditën e hënë më datë 28 Nëntor, nën kujdesin e Kryetarit të BDI, z. Ali Ahmeti u zhvillua një Akademi Solemne në përkujtim të 110 vjetorit të Pavarësisë së Atdheut e Festës Kombëtare të Republikës së Shqipërisë. Në të mor

 

Sot festojmë Ditën e 110 vjetorit të Pavarësisë dhe të Flamurit!

Dita e Pavarësisë dhe e Flamurit, 110 vjetori, festohet sot kudo në trevat shqipfolese. Ambasada e Republikës së Shqiperisë në Shkup, uron mbarësi, përparim e gjithë të mirat për çdo shqiptar e shqiptare, kudo ku ndodhen!

 

Shkrimtari i madh shqiptar, Ismail Kadare është shpallur “Qytetar Nderi” i Tetovës.

Më datë 25.11.2022, Ambasadori Fatos Reka mori pjesë në ceremoninë e organizuar nga Komuna e Tetovës, Këshilli Komunal i së cilës me vendim unanim shpalli shkrimtarin e madh Ismail Kadare, « Qytetar Nderi » të Tetovës.     Profesori Arsim Sinani me nismën e tij adresu

 

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rr.Slavej Planina, nr.2
1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Tel / Fax

Tel: +389 2 3246726
Fax: +389 2 3246727
Vetëm për emergjenca:
+38975376896

E-MAIL

embassy.skopje@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00

Zyra Konsullore
10:00-14:00