Promovimi i biznesit shqiptar, në qendër të aktiviteteve të Ambasadës së Republikës së Shqipërisë

12-14 prill 2014, qytetet Amares, Bragança dhe Moncorvo, Ambasada shqiptare bashkëpunim me Konsullatën e Nderit RSH Porto, Dhomën e Tregtisë dhe Industrisë Portugali-Shqipëri dhe Shoqatën e Biznesit Portugalisë (AEP) me qëndër Porto, organizuan tre konferenca për promovimin e biznesit shqiptar dhe gjetjen e rrugëve për një bashkëpunim efikas ardhmen.

Synimi kryesor i këtyre aktiviteteve ishte dhënia e një impulsi ri diplomacisë ekonomike & publike, nëpërmjet transmetimit informacioneve me karakter promovues për ekonominë, turizmin, investimet dhe biznesin shqiptar tërësi.

Ambasadorit Edmond Trako fjalën e tij e shoqëroi me materiale audiovizuale mbi Shqipërinë, lidhur me oportunitetet ofron vendi jonë për investime dhe bashkëpunim dypalësh. Gjithashtu, Konsulli i Nderit i RSH Porto, z. Valdemar Gonçalves bëri disa prezantime lidhur me mundësitë e firmave portugeze për bërë biznes Shqipëri.

Gjatë zhvillimi këtyre konferencave Ambasadës Shqiptare shfrytëzoi rastin për njohur pjesëmarrësit edhe Kalendarin e Panaireve Ndërkombëtare do zhvillohen Shqipëri gjatë vitit 2014, si dhe për prezantuar ftesën për pjesëmarrje kompanive portugeze konkursin ndërkombëtar Branding Albania.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rua Joaquim Antonio Aguiar, Nr.64 4-D
Lisboa 1070-153, Portugal

Tel / Fax

Tel: 00 351 21 38 63 600 / 601 / 602 Fax: 00 351 21 38 78 586

E-MAIL

embassy.lisbon@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00