Portugalia konfirmon mbështetjen e kandidaturës së Shqipërisë për Këshillin e të Drejtave të Njeriut të OKB

23 prill 2014 ambasadori Edmond Trako zhvilloi një takim me drejtorin e Organizatave Ndërkombëtare Ministrinë e Punëve Jashtme Portugalisë z. Miguel Graça.

Gjatë takimit u vlerësua bashkëpunimi i suksesshëm planin shumëpalësh, brenda organizatave ndërkombëtare, midis Portugalisë dhe Shqipërisë. Drejtori Graça shprehu vlerësimin maksimal për mbështetjen Shqipëria ka dhënë për disa kandidatura Portugalisë, nga zgjedhja si anëtare jo-e-përhershme Këshillin e Sigurimit ashtu edhe votimin e vitit kaluar për Këshillin Ekzekutiv Komisionit Ndërqeveritar Oqeanografisë UNESCO-s (OIC), ku Shqipëria përsëri u rreshtua përkrah kandidaturës portugeze

Ky bashkëpunim po vazhdon edhe me mbështetjen reciproke mes kandidaturave Portugalisë dhe Shqipërisë për Këshillin e Drejtave Njeriut OKB periudhën 2015-2017. Gjatë këtij takimi, Portugalia konfirmoi edhe një herë tjetër mbështetjen e kandidaturës shqiptare kur kanë mbetur edhe pak muaj nga procesi i votimit nëntor këtij viti.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rua Joaquim Antonio Aguiar, Nr.64 4-D
Lisboa 1070-153, Portugal

Tel / Fax

Tel: 00 351 21 38 63 600 / 601 / 602 Fax: 00 351 21 38 78 586

E-MAIL

embassy.lisbon@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00