Kryetari i Kuvendit z. Ilir Meta u prit në Lisbonë nga Presidentja e Parlamentit të Portugalisë znj. Maria da Assunção Esteves

Kryetari i Kuvendit z. Ilir Meta i cili zhvilloi një vizitë 2 ditore Lisbonë, u prit  Lisbonë nga Presidentja e Asamblesë Republikës Portugalisë, znj. Maria da Assunção Esteves
 
Z. Meta dhe znj. Esteves vlerësuan marrëdhëniet shumë mira politike dypalëshe, mbështetjen reciproke nivel ndërkombëtar si dhe mirëkuptimin dhe miqësinë tradicionale ekziston mes dy vendeve dhe dy popujve
 
Kryetari i Kuvendit z. Ilir Meta shprehu mirënjohjen e Shqipërisë për mbështetjen e vazhdueshme Portugalisë, drejtim anëtarësimit NATO, liberalizimit regjimit vizave hapësirës Schengen për qytetarët shqiptarë dhe fundmi për miratimin e statusit vendit kandidat Bashkimin Evropian
 
Nga ana e saj, Presidentja e Asamblesë Portugalisë, znj. Maria da Assunção Esteves i uroi mirëseardhjen z. Meta Portugali dhe e siguroi atë për mbështetjen portugeze kuadër procesit integrimit evropian si dhe për vullnetin maksimal për forcuar bashkëpunimin parlamentar dypalësh, por edhe kuadër platformave rajonale siç është Unioni për Mesdheun.
 
Znj. Esteves u shpreh se Portugalia dhe Shqipëria duhet bashkëpunojnë ngushtë funksion forcimit vlerave humane dhe demokratike evropiane, duke theksuar se vizita e z. Meta Lisbonë është një shtysë për intensifikimin konkret marrëdhënieve mes dy vendeve
  
 meta 2 vKryetari i Kuvendit Shqipërisë, z. Ilir Meta vuri dukje se dy parlamentet kanë një peshë veçantë forcimin e marrëdhënieve mes dy vendeve, duke nënvizuar se rritja e bashkëpunimit politik dhe ekonomik mes dy vendeve i shërben jo vetëm stabilitetit dhe prosperitetit rajonit Ballkanit, por edhe progresit social dhe ekonomik pellgut mesdhetar. këtë kuadër, u vlerësua edhe roli konstruktiv dhe pozitiv i Shqipërisë rajon, veçanërisht drejtim marrëdhënieve fqinjësisë mirë
 
Z. Meta vlerësoi gjithashtu edhe mbështetjen Portugalia i jep Kosovës, duke theksuar se ky është një kontribut i vyer për paqen dhe progresin e rajonit Ballkanit. Dy homologët diskutuan tej mbi zhvillimet e fundit Bashkimin Evropian dhe rajonet fqinje Unionit, duke vënë dukje se përhapja dhe konsolidimi i vlerave humane e demokratike evropiane, i shërbejnë rritjes sigurisë dhe stabilitetit gjithë kontinentit
 
Kryetari i Kuvendit, z. Meta e ftoi znj. Esteves për një vizitë Shqipëri, duke shprehur bindjen se dy Parlamentet kanë hyrë tashmë një fazë me dinamikë re bashkëpunimi, i cili do forcohet tej përmes punës grupeve miqësisë dhe komisioneve homologe parlamentare.
 
përfundim, znj. Esteves e ftoi z. Meta për një vizitë ekspozitën e 40-vjetorit revolucionit portugez ambientet e Parlamentit si dhe për një përshëndetje zyrtare seance plenare nga deputetët portugezë për nder delegacionit shqiptar.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rua Joaquim Antonio Aguiar, Nr.64 4-D
Lisboa 1070-153, Portugal

Tel / Fax

Tel: 00 351 21 38 63 600 / 601 / 602 Fax: 00 351 21 38 78 586

E-MAIL

embassy.lisbon@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00