Articles

Ambasada shqiptare në Lisbonë organizoi hapjen e ekspozitës së piktores shqiptare Esmeralda Fetahu

Albanian

Javën e fundit të marsit 2010, Ambasada shqiptare në Lisbonë, në bashkëpunim me Kompaninë Portugeze “Domus Concept”, e specializuar në arkitekturë dhe aktivitete të tjera të karakterit artistik, organizoi hapjen e një ekspozite pikture, të titulluar “Metafora”, me rreth 25 vepra, në vaj, në dimensione të konsiderueshme. Autore e këtyre punimeve është piktorja shqiptare, znj. Esmeralda Fetahu, e cila jeton qysh prej dy vitesh në Lisbonë.

Ambasadori Edmond Trako merr pjesë në ceremoninë e hyrjes në fuqi të Traktatit të Lisbonës

Albanian

Në dt. 01.12.2009, ambasadori Edmond Trako mori pjesë në ceremoninë e organizuar në Lisbonë, me rastin e hyrjes në fuqi të Traktatit të Lisbonës, i nënshkruar po në këtë qytet 2 vjet më parë.
Në këtë ceremoni morën pjesë, Presidenti i Portugalisë, Cavaco Silva, Presidentja e Kilit, Kryeministrat e Spanjës, Suedisë dhe Portugalisë, si dhe autoritetet më të larta të Bashkimit Europian, respektivisht, Presidenti i Këshillit të Europës Herman,Van Rompey, Presidenti i Komisionit Europian Jose Manuel Durrao Barroso dhe Presidenti i Parlamentit Europian Jersy Buzek.

Ambasadori Edmond Trako i paraqiti Letër Kredencialet Presidentit të Portugalisë, z. Anibal Cavaco Silva

Albanian

Në dt. 24.09.2009, ambasadori Edmond Trako i paraqiti Letër Kredencialet dhe Presidentit të Portugalisë, z. Anibal Cavaco Silva. Ceremonia u zhvillua në Lisbonë, në Pallatin Presidencial “Belem”.

Në ceremoninë e dorëzimit të Letër Kredencialeve, si dhe në takimin e zhvilluar me presidentin e Portugalisë, morrën pjesë Sekretarja e Shtetit për Çështjet Europiane, Sekretari i Përgjithshëm i MPJ të Portugalisë, Drejtori i Përgjithshëm i Protokollit të Shtetit, si dhe disa funksionarë të lartë të Kabinetit të Presidentit.

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Portugali-Shqipëri

Albanian

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Portugali-Shqipëri (Câmara de Comércio e Indústria Luso-Albansesa) themeluar më 06.04.2010 në Lisbonë, është institucioni i parë portugez që krijohet me synim kryesor lidhjen dhe afrimin e tregjeve të të dy vendeve, duke promovuar zhvillimin e misioneve tregtare dhe industriale bilaterale për të rritur aftësitë konkurruese të produkteve të të dy vendeve në tregun europian.

Portugalia në Shqipëri

Albanian

Portugalia nuk ka ambasadë të saj në Republikën e Shqipërisë. Marrëdhëniet diplomatike mbulohen nëpërmjet Ambasadës së Portugalisë në Romë.

Ambasadori i Portugalisë në Itali, është njëkohësisht edhe Ambasador Jo-Rezident i Portugalisë në Republikën e Shqipërisë.

Ambasada e Portugalisë:
Ambasador Sh.T.Z. Manuel Lobo ANTUNES
Viale Liegi 21-00198 Rome, Italy
Tel: (+39) 06 844 801
Fax: (+39) 06 8417 404
E-mail: emb@embportroma.it

RELAÇÕES ALBÂNIA – PORTUGAL

Albanian

As relações diplomáticas entre o nosso país e Portugal estão localizados a 22 Junho de 1977. Os dois países são normalmente representados por embaixadores não residentes, respectivamente em Paris e Roma.

Em 2009, a Albânia, pela primeira vez , abriu a sua embaixada em Lisboa. Em 24.09.2009, o Sr. Embaixador Edmond Trako apresentou as Cartas Credenciais, ao Presidente de Portugal, o Sr. Anibal Cavaco Silva.

Ambasadori

Albanian

Emri: EDMOND
Atësia: VANI
Mbiemri: TRAKO
Datëlindja: 26.09.1955
Vendlindja: Korçë
Gjendja Civile: I martuar, me Iris Ballauri, me dy fëmijë (Iva, 28 dhe Xhoni, 22 vjeç)
E-mail i Ambasadorit: embassy-portugal@embassyofalbania.com
edmond.trako@mfa.gov.al

SHKOLLIMI :

O Embaixador

Albanian

Nome: EDMOND
Pai: VANI
Apelido: TRAKO
Data do Nascimento: 26.09.1955
Lugar do Nascimento: Korçë
Estado Civil: Casado, com Iris Ballauri, dois filhos (Iva, 28 y Xhoni, 22 anos)
E-mail do Embaxaidor: embassy-portugal@embassyofalbania.com
edmond.trako@mfa.gov.al

EDUCAÇÃO :

Acordos Do Cooperação BILATERAL, ASINADOS ENTRE A REPÚBLICA PORTUGUESA E A REPÚBLICA DA ALBÂNIA

Albanian

1. Acordo entre a República da Albânia e a República Portuguesa sobre a promoção e a Protecção reciprocas de Investimentos, Lisboa, 11.09.1998. (Entrou em vigor no dia 10 de Junho de 2007, conforme o Aviso Nº.40/2008, publicado no Diário da República 1º série, nº 44, de 3 de Março de 2008).

2. Acordo de Cooperação entre a Entidade Reguladora dos Serviços de Aguas e Resíduos da República Portuguesa - ERSAR, e da Entidade Reguladora da Agua da República da Albânia - ERRU, Lisboa, 11.12.2009.

INSTITUTI iLIDH

Albanian

Instituti Luso-Ilir për Zhvillimin Njerëzor (Instituti LIDH) është një qendër kolektive, jo fitim-prurëse, e themeluar në vitin 2012.

Instituti ka si mision të bëjë kërkime, te studiojë dhe te promovojë aktivitete me karakter shkencor, teknik, edukativ, kulturor, mjedisor, sportiv dhe biznesi në fusha të ndryshme që nxisin bashkëpunimin dhe zhvillimin.

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rua Joaquim Antonio Aguiar, Nr.64 4-D
Lisboa 1070-153, Portugal

Tel / Fax

Tel: 00 351 21 38 63 600 / 601 / 602 Fax: 00 351 21 38 78 586

E-MAIL

embassy.lisbon@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00