Articles

Artikulli i Ambasadorit Trako në revisten Diplomatica

Albanian

Artikulli i Ambasadorit Edmond Trako revisten Diplomatica,  gjuhën angleze

Ministria e Punëve të Jashtme dënon përdorimin e dhunës në Ukrainë

Albanian

Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Shqipërisë po ndjek me shqetësim rritjen e tensioneve dhe përshkallëzimin e dhunës në Kiev të Ukrainës, dhunë e cila ka sjellë humbjen e dhjetëra jetëve njerëzore dhe qindra të plagosur.

Ministria e Punëve të Jashtme i bashkohet shqetësimit që ka përfshirë komunitetin ndërkombëtar dhe iu bën thirrje të gjitha palëve që të përmbahen nga akte të tjera të dhunës, të tregojnë maturi dhe veprim politik të përgjegjshëm dhe t’i kthehen sa më parë rrugës së dialogut.

Artisti shqiptar Saimir Strati hap ekspozitën e tij të pare në Portugali

Albanian

Nga data 22 Shkurt deri me 29 Mars 2014, në qytetin e Ponte de Sor, në Portugali, do të qëndrojë e hapur Ekspozita e titulluar “Shtatë Yjet” e artistit shqiptar Saimir Strati.

Ambasadori Edmond Trako mori pjesё nё takimin vjetor qё organizon Presidenca e Portugalisë me Trupin Diplomatik

Albanian

Në dt. 16 janar 2014 ambasadori Edmond Trako mori pjesё nё takimin vjetor tradicional qё organizon Presidenca e Portugalisë me Trupin Diplomatik tё akredituar nё Lisbonё. Ky aktivitet u zhvillua nё Pallatin Presidencial Queluz, me pjesёmarrjen e rreth 120 ambasadorёve, shefave tё misioneve dhe tё Ngarkuarve me Punё a.i. tё akredituar nё Lisbonё. Nё kёtё ceremoni morёn pjesё edhe Ministri i PJ tё Portugalisё, z. Rui Machete, Sekretari i Pёrgjithshёm i MPJ, diplomatё dhe funksionarё tё lartё tё Presidencёs dhe tё MPJ tё Portugalisё, etj.

Ambasadori Edmond Trako takon Drejtorin e Përgjithshëm për Çështjet Europiane në MPJ të Portugalisë

Albanian

Në dt.06.11.2013, ambasadori Edmond Trako zhvilloi një takim pune në MPJ të Portugalisë, me Drejtorin e Përgjithshëm për Çështjet Europiane, z. Francisco Duarte Lopes.

Ambasadori Trako zhvillon një takim me Presidentin e Komisionit për Çështjet Europiane në Asamblenë Parlamentare të Portugalisë

Albanian

Ambasadori Edmond Trako më datë 31 tetor 2013 zhvilloi një takim në Asamblenë Parlamentare të Portugalisë me Presidentin e Komisionit për Çështjet Europiane, z. Paolo Motta Pinto.

Zhvillohet në Portugali Forumi i Biznesit mbi Mundësitë e Bërjes Biznes në Shqipëri

Albanian

Në datat 18 dhe 19 korrik 2013, në Portugali u zhvillua Forumi mbi Mundësitë e Bërjes Biznes në Shqipëri. Ky forum u organizua nga Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Portugali në bashkëpunim me AICEP (Agjencia Portugeze e Investimeve dhe Tregtisë së Jashtme) dhe Konsullin e Nderit të Republikës së Shqipërisë në Porto, Z. Valdemar Gonçales.

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rua Joaquim Antonio Aguiar, Nr.64 4-D
Lisboa 1070-153, Portugal

Tel / Fax

Tel: 00 351 21 38 63 600 / 601 / 602 Fax: 00 351 21 38 78 586

E-MAIL

embassy.lisbon@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00