Ambasadori Trako në takimin e zhvilluar nga ambasadori polak me rastin e 10-vjetorit të aderimit të Polonisë në BE

Me rastin e 10 vjetorit aderimit Polonisë  bashku me nëntë vende  tjera  Evropës  Bashkimin EuropianAmbasada e Polonisë Lisbonë organizoi një takim me ambasadorët  e Greqisë, Italisë, Letonisë, Estonisë, Gjermanisë, Hungarisë, Spanjës, Qipros, Bullgarisë, Rumanisë si dhe Ambasadori i Shqipërisë Edmond Trako si Dekan i grupit ambasadorëve Evropës.

10 vjet parë, u realitet zgjerimi i madh historinë e shtimit radhëve BE-së me anëtarë rinj, duke pranuar njëjtën ditë 10 vende.. Ambasadori polak vlerësoi aderimin e Polonisë BE, si një faktor ka ndikuar mjaft si ndryshimin e mentalitetit njerëzve, ashtu dhe zhvillimin dhe modernizimin e infrastrukturës vendit. Hapja e kufijve, bëri ndryshojë koncepti i emigracionit dhe qytetarët e këtyre dhjetë vendeve nuk shihen si qytetarë klasës dytë, por si qytetarë evropianë.

Një pikë veçantë bashkëbisedim, zuri tema e zgjerimit mëtejshëm radhëve BE-së, pikërisht një moment rëndësishëm edhe për Shqipërinë po përgatitet për marrjen e statusit vendit kandidat. Ambasadori Traki njohu pranishmit me ecurinë e këtij procesi mbi bazën e konkluzioneve Dialogut II-të Shqipëri-BE si dhe me angazhimet dhe arritjet e qeverisë shqiptare për implementimin e 5 Prioriteteve kyç Udhërrëfyesit, krahas përmbushjes objektivave kryesore, cilat do rivlerësohen Dialogun e III-të Shqipëri-BE, do mbahet muajin qershor.

gjithë bashkëbiseduesit ndanë mendimin Shqipëria ndodhet pranë se kurrë marrjes statusit kandidatit.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rua Joaquim Antonio Aguiar, Nr.64 4-D
Lisboa 1070-153, Portugal

Tel / Fax

Tel: 00 351 21 38 63 600 / 601 / 602 Fax: 00 351 21 38 78 586

E-MAIL

embassy.lisbon@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00