Aktivitete për festimin e Ditës së Evropës në Portugali

9 maj 2014, ambasadori Edmond Trako mori pjesë veprimtaritë e organizuara nga Zyra e Përfaqësuesit Komisionit Evropian dhe ajo e Përfaqësuesit Parlamentit Evropian, Lisbonë për festuarDitën e Evropës. Morën pjesë autoritete portugeze pushtetit qendror e lokal, euro-deputetë, drejtues partive politike portugeze, trupi diplomatik, përfaqësues mediave, etj.

Këto veprimtari filluan me dhënien nga Sekretari i Shtetit për Çështjet Evropiane z. Bruno Maçães, Çmimit “Punimi i mirë për Zgjedhjet Evropiane”. vijim u promovimi i librit “Evropa Tragjike dhe Madhështore” e gazetares Teresa de Sousa, i shoqëruar me një debat lidhur me rrugët e progresit dhe vështirësitë e hasura gjatë procesit integrimit evropian. pas u vijua me paraqitjen e iniciativës evropiane “Rinia Lëvizje”, ka për objektiv kryesor mbështesë rinjtë përballimin e sfidave për edukimin, formimin profesional dhe punësimin. Këto veprimtari u mbyllën me koncertin Mosterio dos Jeronimos organizuan përfaqësuesit e KE dhe Parlamentit Evropian.

Evropa e Bashkuar e ditëve sotme lindi pikërisht prej projektit vizionar vendeve sapo dala nga lufta. Këto vende e themeluan atë nxitur nga dëshira për krijuar mes popujve kushtet për një paqe afatgjatëIshte kjo dëshirë bëri binte Muri i Berlinit dhe solli demokracinë për popujt e Evropës Lindore dhe Qendrore dhe po i integron ata çdo ditë e shumë familjen evropiane, tha fjalën e tij Shefi i Zyrës KE Portugali.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rua Joaquim Antonio Aguiar, Nr.64 4-D
Lisboa 1070-153, Portugal

Tel / Fax

Tel: 00 351 21 38 63 600 / 601 / 602 Fax: 00 351 21 38 78 586

E-MAIL

embassy.lisbon@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00