Articles

Zv. Ministrja Fino merr pjesë në takimin e Këshillit të Sigurimit për “Situatën në Bjellorusi”

Albanian

Më 8 tetor 2021, Zëvendësministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme Znj. Megi Fino mori pjesë në takimin e Këshillit të Sigurimit në formatin Arria-Formula për “Situatën në Bjellorusi”. Takimi organizuar me  nismën e Estonisë u bashkësponsorizua nga 32 shtete anëtare të OKB-së, përfshirë dhe Shqipërinë. Në fjalën e saj, Zv.

Ambasadorja Shpresa Kureta mer pjesë në takimin e organizuar nga Zv/Kryeministri dhe Ministri i Mbrojtjes së Letonisë, Artis Pabriks

Albanian

Më 23 shtator 2021, Ambasadorja znj. Shpresa Kureta mori pjesë në takimin e organizuar nga Zv/Kryeministri dhe Ministri i Mbrojtjes së Letonisë, Artis Pabriks me Ambasadorët e shteteve anëtare të NATO -s dhe BE dhe vendeve Partnere, për të diskutuar çështje aktuale të sigurisë rajonale. Gjatë takimit u diskutu lidhur me stërvitjen ushtarake ruso-bjelloruse "Zapad 2021", krizën e imigrimit të paligjshëm në kufijtë e jashtëm të BE-së në Letoni, Lituani dhe Poloni, situatën në Bjellorusi, si dhe bashkëpunimin e ardhshëm midis aleatëve brenda NATO-s dhe BE.

Informacion mbi lëvizjen e shtetasve të huaj ne Shqipëri

Albanian
Nga data 06 shtator 2021, për të hyrë në Republikën e Shqipërisë, si në rrugë tokësore, detare apo ajrore, duhet të jeni pajisur me:
 
• Pasaportë vaksinimi, ku nga data e vaksinimit të plotë të kenë kaluar të paktën dy javë; OSE
• Test PCR të kryer brenda 72 orëve; OSE
• Test antigen i shpejtë kryer brenda 48 orëve OSE
• Dokument/provë që vërteton se e keni kaluar ose jeni shëruar nga Covid-19 i vlefshëm deri në 6 muaj pas shërimit;

Skapi në takimin e Ministrave të Jashtëm: Të bindur se negociatat për Shqipërinë do të hapen gjatë presidencës sllovene

Albanian

Sekretari i Përgjithshëm i Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Armand Skapi, përfaqësoi Shqipërinë në takimin e Ministrave të Punëve të Jashtme të Vishegradit dhe Fondit të Ballkanit Perëndimor. Skapi vlerësoi mbështetjen e Grupit të Vishegradit për hapjen e negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, teksa u shpreh besimplotë se këto negociata do të hapen gjatë presidencës sllovene. "Vonimi i procesit të integrimit të vendeve të BP ndikon negativisht jo vetëm në rritjen e skepticizmit ndaj Evropës të shoqërive të këtyre vendeve, por dhe në cenimin e sigurisë, stabilitetit d

Kryenegociatori për Aderimin e Shqipërisë në BE viziton Varshavën

Albanian

Në datat 17-19 qershor 2021, Ministri i Shtetit, Kryenegociatori për Aderimin e Shqipërisë në BE, z. Zef Mazi zhvilloi një vizitë në Varshavë, Poloni. Ai u takua me Sekretarin e Shtetit, Zv/Minitrin e Punëve të Polonisë Szymon Szynkowski vel Sęk, Nën Kryetaren (Kryetare në detyrë) e Komisionit të Çështjeve të BE në Parlamentin e Polonisë, znj. Anita Czerwińska, dhe me Nën Kryetaren e Grupit Parlamentar Poloni-Shqipëri në Parlamentin e Polonisë, znj. Teresa Pamuła. Në takimet e zhvilluara u shpreh mbështetja e palëkundur e Polonisë në çdo fushë të integrimit për Shqipërinë.

Protokolli që duhet ndjekur nga udhëtaret që hyjnë në territorin e Shqipërisë 2021

Albanian
Për të gjithë të interesuarit për të udhëtuar drejt Shqipërisë, njoftojmë se Shqipëria i ka hapur kufijtë në datën 1 qershor 2020. 
Nuk ka asnjë kufizim në hyrje, qoftë test Covid-19 apo dokument i veçantë. 
 
Për të gjithë individët që hyjnë në Shqipëri në rrugë tokësore :
Nuk aplikohet detyrimi i karantinimit 14 ditor përvec rasteve të veçanta me urdhër të autoriteteve shëndetësore;
Në pikat kufitare nuk kërkohen dokumenta specifikë, për të hyrë në territorin shqiptar;

Inovacioni në Akademinë e FA, Peleshi vizitë zyrtare në Estoni

Albanian

Ministri i Mbrojtjes zoti Niko Peleshi, në datat 2 dhe 3 qershor, zhvilloi një vizitë zyrtare në Estoni, me ftesë të homologut të tij, ministrit Kalle Laanet. Zoti Peleshi falënderoi zotin Laanet për mikpritjen si edhe shprehu mirënjohjen për mbështetjen e jashtëzakonshme diplomatike të Estonisë për Shqipërinë dhe faktorin shqiptar në rajon.

Njoftim!

Albanian

Në bazë të një problematike me rrjetin telefonik fiks të Ambasadës së RSH në Varshavë +48 22 824 14 27, ftojmë qytetarët shqiptarë që për çdo informacion apo shërbim konsullor, të kontaktojnë në numrin cellular të Ambasadës:  +48 501 194 910, (i cili përdoret në kushte normale për raste urgjente), të na shkruajnë në adresat zyrtare të emailit: < ambasada@albania.waw.pl> dhe <embassy.warsaw@mfa.gov.al> ose të aplikojnë on

Masat që janë marrë nga autoritetet shqiptare për të garantuar një sezon të sigurt turistik për shtetasit e huaj

Albanian
Masat që janë marrë nga autoritetet shqiptare për të garantuar një sezon të sigurt turistik për shtetasit e huaj
 

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Ul. .Altowa 1, 02-386
Warszawa,Poland

Tel / Fax

Tel.: +48 22 824 14 27
Fax.:+48 22 824 14 26
Raste urgjente: +48 501194910

E-MAIL


ambasada@albania.waw.pl
embassy.warsaw@mfa.gov.al

'

Orari zyrtar

E hënë- E enjte
08:30 - 17:00
E premte
08:30 - 14:30